Hlavní obsah

Chelsea zatím trenéra nemění. Zidane už si ale diktuje podmínky

Přijde slavný kouč Zinédine Zidane do Chelsea? Média na Ostrovech mají jasno. Minimálně v tom, že klub je s trenérem v kontaktu a Francouz už předal vedení Blues podmínky, za jakých by byl ochotný na Stamford Bridge přijít. Nároky má legenda docela vysoké... Co všechno si přeje?

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Zamyšlený italský kouč Marizio Sarri na tréninku Chelsea

Článek

Pokud Zidane opravdu přijde, pro fanoušky a média se londýnský klub stane ChelZZea, podle iniciál slavného kouče. Jenže k realizaci je pořád hodně daleko. Zizou respektuje, že lavičce Blues dál vládne italský manažer Sarri, ale kdyby náhodou dostal padáka, poslal šéfům ze Stamford Bridge své požadavky.

První podmínka je jasně daná. Klub má udržet belgického reprezentanta Edena Hazarda, který momentálně odmítá podepsat nový kontrakt a mluví jen a jen o odchodu do Realu Madrid. Chelsea podmínky smlouvy neustále vylepšuje, ale tahoun týmu si stále vede svou.

I druhý požadavek francouzského kouče, který vyhrál Ligu mistrů jednou jako hráč a třikrát v roli trenéra, nepatří zrovna k běžnému standardu. Zidane by totiž rád dostal 200 milionů liber na případné posily.

Foto: Sport.cz

Zinédie Zidane si zatím může užívat volna a věnovat se třeba i výšlapům do hor.

Ohledně budoucnosti současného manažera Sarriho vládne nejistota. Hodně napovědět může už pondělní večerní duel FA Cupu, kdy se Chelsea utká s Manchesterem United. V neděli si pak zahraje finále Carabao Cupu proti Citizens. Tato utkání podle ostrovních médií rozhodnou.

Zdroje blízké Zidanemu tvrdí, že Francouz respektuje pozici Sarriho a momentálně nebude dění ohledně své osoby nijak komentovat. Dobře prý ví, že pokud se italský kouč dokáže s Chelsea kvalifikovat přes anglické pohárové soutěže do evropských pohárů, nebude ke změně kouče důvod. Pokud by ale tým Blues oba zmíněné duely prohrál, může to být pro Sarriho konečná. Nedávno (10. února) přitom Citizens vyhráli nad Chelsea 6:0...

Reklama

Související témata: