Hlavní obsah

Obrovský zkrat českého gólmana! Napadl rozhodčího, už se dozvěděl i výši trestu

Riga/Praha
Aktualizováno

Pořádný zkrat předvedl v pondělním utkání Kontinentální hokejové ligy na ledě Dinama Riga český brankář bratislavského Slovanu Jakub Štěpánek. Majitele stříbra a bronzu z MS rozhodčí ve třetí třetině za nepříznivého stavu 0:2 poslali předčasně do kabin poté, co dvaatřicetiletý odchovanec Vsetína zasáhl sudího zlomenou hokejkou. Disciplinární komise soutěže mu v úterý zastavila činnost na pět soutěžních zápasů.

Jakub Štěpánek napadl rozhodčího.

 
Článek

Slovan se ve 43. minutě bránil v oslabení, když Štěpánek zezadu atakoval kanadského útočníka Rigy Brandona McMillana, který mu na hranici brankoviště bránil ve výhledu. Sudí Štěpánkovi udělili dvě minuty za hrubost a následně i osobní desetiminutový trest, jelikož si český gólman pustil pusu na špacír.

Tím ale celá situace neskončila. Vytočený Štěpánek totiž rozhodčího napadl, když na něj svou holí odpálil zlomenou hokejku McMillana, která ležela na ledě. Nemohlo následovat nic jiného než trest do konce utkání a dalo se čekat, že dodatečný postih přijde ještě od disciplinární komise soutěže.

Taky že přišel. Štěpánkovi hrozila stopka na pět až deset soutěžních zápasů, nakonec dostal se disciplinárka přiklonila k zastavení činnosti na pět duelů a finanční pokutě, jejíž výše ale nebyla zveřejněna. Slovan už v této sezoně odehraje jen dva duely, takže Štěpánek si třízápasový trest přenese do dalšího ročníku, pokud v KHL zůstane.

Štěpánka v brance nahradil teprve osmnáctiletý Slovák Michal Vojvoda, pro kterého šlo o debut v KHL. Ve zbytku duelu inkasoval tři góly a Slovan, nejhorší tým soutěže, prohrál vysoko 0:5.

Reklama

Související témata: