Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 0:3Hradec Králové porazil i počtvrté v sezoně mistrovskou Kometu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Cingel 0 : 1
12. Smoleňák 0 : 2
54. Smoleňák 0 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna prohráli ve šlágru 46. kola extraligy s Hradcem Králové 0:3 a ani počtvrté v sezoně tak nedokázali Východočechy porazit. Celkově Mountfield porazil Kometu sedmkrát za sebou. Dvěma góly se na výhře hostí podílel útočník Radek Smoleňák, premiérové čisté konto v sezoně udržel Brandon Maxwell. Hradec Králové se výhrou posunul na druhé místo tabulky, Kometa klesla na šesté.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Majitel Komety Libor Zábranský (vlevo) a hlavní rozhodčí Oldřich Hejduk.

Článek

Kometa se musela obejít bez nemocného Muellera a od prvních minut bylo znát, jak moc jí nejlepší extraligový střelec chybí. Brno se sice v úvodu pokusilo o nápor, ale vzešel z něj pouze jeden nevýrazný pokus Erata, který ani střelou nebyl.

Hradec brzy začal využívat okénka ve hře domácích. První varování přišlo v šesté minutě, kdy Smoleňákova teč orazítkovala tyč. Vedoucí gól Východočechů padl v přesilové hře, kdy Cingel hledal před brankou volného spoluhráče, ale puk po nešťastné teči Michálka a zásahu Čiliaka skončil v síti.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Tomáš Vondráček z Brna a Patrik Miškář z Hradce Králové.

O 62 vteřin později si první slabší chvilku v brněnském dresu vybral Čiliak, z téměř nulového úhlu jej prostřelil Smoleňák. A kdyby v závěru třetiny proměnil sólo Chalupa po chybě Štencela, mohlo být pro Brno, které v první třetině ani jednou nevystřelilo na branku, ještě hůř.

Do druhého dějství nastoupila Kometa jako vyměněná a to nejen proto, že do prvního útoku se místo Malleta posunul Erat. Brno zvýšilo důraz i rychlost, tlačilo se do branky a s tím přicházely i střelecké příležitosti.

Do slibných šancí se dostali Erat, Holík i Dočekal, ale jistý Maxwell se nenechal zaskočit. V pohodě hrající Hradec ustál brněnský nápor, vymanil se z tlaku a hájil dvoubrankové vedení.

Stejný ráz měla i třetí třetina. Hradec postavil na modré čáře těžko prostupný val, přes nějž se Kometa prosazovala jen velmi těžko. Tím pádem se také nedostávala do šancí. Střeleckého zmaru dosáhla Kometa v přesilovce, místo gólu naděje přišla trefa Smoleňáka, čímž bylo rozhodnuto.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 0:3 (0:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 11. Cingel (Rosandič, Cibulskis), 12. Smoleňák. 54. Smoleňák (F. Pavlík, Rákos). Rozhodčí: Bejček, Hejduk - D. Klouček, Špringl. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Oslabení: 0:1. Diváci: 7316.
Brno: Čiliak - O. Němec, Barinka, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Štencel, Malec - Mallet, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Plášek. Trenéři: L. Zábranský, Pokorný, Oslizlo a Horáček.
Hradec Králové: Maxwell - Zámorský, Linhart, Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Rosandič, Graňák - Smoleňák, Koukal, M. Chalupa - Vincour, Cingel, R. Pavlík - Vopelka, Rákos, Miškář - Poppel, Kukumberg, Dragoun. Trenéři: T. Martinec, Krátoška a P. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice