Hlavní obsah

Třaskavý status! Koukalová napíná biatlonové fanoušky

Bude zase trefovat terče? Znovu vyrazí do boje? Gabriela Koukalová zveřejnila třaskavý status na Facebooku. V něm naznačuje, že důležité rozhodnutí o případném návratu by ráda učinila do konce května. Její biatlonová kariéra možná ještě není definitivně u konce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Biatlonistka Gabriela Koukalová na archivním snímku.

Článek

Od doby, kdy naposledy nasadila lyže, na záda hodila pušku a vjela do stopy světového biatlonového kolotoče, uplynuly dva roky.

Teď zveřejnila status na Facebooku, ve kterém vysekla poklonu Jaromíru Jágrovi a hlavně v souvislosti s ním přidala další náznak dění ve své vlastní kariéře.

Hokejista se vrátil po roční pauze a biatlonistka vyzdvihla jeho vůli dál válčit i v sedmačtyřiceti letech. „Jarda se rozhodl naskočit zpět podle aktuálního pocitu. A mé aktuální pocity? Ráda bych vše rozsekla do konce května," napsala a okamžitě rozvířila internetové diskuze.

Ještě loni si v rozhovorech svůj comeback nedokázala představit. Tvrdila, že cesta zpět k české partě nepřichází v úvahu. Spekulovalo se i o vlastním týmu po vzoru Anastasie Kuzminové. Naděje ale umírá poslední. A fanoušci modrooké krásky by jistě rádi znovu obdivovali její sportovní talent.

Parádně rozjetou kariéru královny biatlonu utlumily před olympiádou v Pchjongčchangu dlouhodobé problémy s lýtky, které vítězce Světového poháru ze sezony 2015/16, dvojnásobné mistryni světa a držitelce dvou stříbrných medailí z olympijských her v Soči  nedovolovaly plnou zátěž.

V loňském roce Koukalová vydala kontroverzní autobiografii, která přibližuje pozadí biatlonového sportu pohledem úspěšné české závodnice. V knize popisuje i problémy s anorexií. S jejím návratem už se příliš nepočítalo. Nyní ale vypadá situace kolem případného pokračování poměrně nadějně.

Věříte, že se Gabriela Koukalová ještě vrátí k biatlonu?
Ano
30,8 %
Ne
69,2 %
Celkem hlasovalo 32018 čtenářů.

Reklama

Související témata: