Hlavní obsah

Vaclík se koncentruje na šlágr s Barcelonou, před Slavií ale i tak spoluhráče varuje

Praha

Los osmifinále Evropské ligy rozhodně necloumá španělskou Sevillou tak jako sobotní šlágr La Ligy. Vždyť domácí mužstvo hostí vedoucí Barcelonu, a kdyby se mu podařilo ji porazit, stáhlo by manko na první příčku zase na čtyři body. Proto se také český gólman ve službách Sevilly Tomáš Vaclík soustředil především na nadcházející konfrontaci s Messim a spol. a o losu se rozepisoval pouze na svém facebookovém účtu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Sevilly Tomáš Vaclík během utkání v Olomouci v předkole Evropské ligy.

Článek

„Seděli jsme zrovna se spoluhráči na obědě po tréninku, sledovali jsme losování, a když jsem viděl, jak tam vypadává postupně jeden soupeř za druhým, povídám klukům: Podívejte, stoprocentně dostaneme Slavii. A taky že ano :-)," popisoval Vaclík, že při servírovaném menu zjistil, že se v březnu vydá dvakrát v rychlém sledu domů do Čech.

Nejdřív na odvetu osmifinále Evropské ligy se Slavií, poté na sraz reprezentace, kterou čekají zápas kvalifikace o EURO 2020 s Anglií a poté přátelské střetnutí s Brazílií.

„Neuvěřitelné. Než jsem přišel do Sevilly, co jsem v zahraničí, nikdy jsem soutěžní zápas proti českému týmu nehrál. A teď mě to po Olomouci čeká během jednoho půlroku už podruhé, to je slušná náhoda, co říkáte?" připomínal Vaclík, že v předkole Evropské ligy se Sevilla potkala s Hanáky, které vyřadila.

„Však se mě všichni ptali, co je Slavia zač a co od ní čekat, na tohle budu určitě ještě v následujících dvou týdnech odpovídat hodně často. Je pravda, že v konkurenci s Chelsea, Arsenalem nebo Neapolí byla Slavia v očích mých spoluhráčů tím méně známým soupeřem. Jenže já vím, co nás čeká, a hlavně si všichni určitě ještě pamatujeme, jak nás v létě dokázala potrápit Olomouc," upozorňoval český legionář, že Sigmu sice Sevilla porazila v obou zápasech, ale jen 1:0 a 3:0.

„Slavii celkem sleduju, takže mám přehled a vím, co se tam děje. Znám se se spoustou hráčů z reprezentace a znám i skoro celý realizační tým. Třeba se Štěpánem Kolářem jsme spolu kdysi chytali na Žižkově a trenér Trpišovský tam tehdy dělal asistenta. Takže vím, že mají výborný mančaft, fyzicky nadupaný, běhavý a navíc teď i v dobré formě. Včera zvládli odvetu v Genku skvěle, takže je mi úplně jasné, že nás nečeká nic lehkého," varoval Vaclík a sám se ptá fanoušků: Co na los říkáte vy? Dejte mi vědět do komentářů, zajímá mě to!"

Postoupí Slavia do čtvrtfinále Evropské ligy?
Ano
44,8 %
Ne
55,2 %
Celkem hlasovalo 33225 čtenářů.

Reklama