Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 1:2Plzeň doma selhala a pustila Tygry do úniku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jergl 0 : 1
20. Irgl 0 : 2
36. Jones 1 : 2
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Škody Plzeň prohráli v nedělním utkání 48. kola Tipsport extraligy doma s Olomoucí 1:2 a vzdálila se jim na pět bodů druhá příčka tabulky. Olomouc je osmá, když získala důležité body v boji o účast v elitní desítce.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš předvedl skvělý výkon

Článek

Hosté skórovali pouze v úvodní třetině, kdy získali dvoubrankový náskok. Nakonec vítěznou trefu zaznamenal Zbyněk Irgl ve vlastním oslabení. Domácí stačili pouze snížit ve druhé třetině, poprvé po osmi zápasech nebodovali a prohráli teprve podruhé z posledních devíti utkání.

Rozjetí domácí sice začali aktivněji, ale pozorně bránící hosté je do dobrých střeleckých pozic nepouštěli. Navíc hrozili z brejků, Ondrušek ale při přečíslení dvou na jednoho ztroskotal na gólmanovi Frodlovi. Poté tvrdým zákrokem u hrazení vyřadil Švrček Němce, který po otřesu mozku opustil led na nosítkách. Po časové prodlevě nedůslednost plzeňské defenzivy potrestal pohotovou dorážkou Škůrkovy střely Jergl.

Na druhé straně mohl srovnat Vráblík, střelou z mezikruží ale Lukáše nepřekonal. Olomoucký gólman poté odolal s pomocí spoluhráčů téměř dvouminutové přesilovce Indiánů pět na tři. Domácí v honbě za vyrovnáním přidali a hosté si pomáhali fauly. Ale v dlouhé přesilovce čtyři na tři neskórovali v gólových šancích Kracík s Kovářem a naopak 46 vteřin před první sirénou ve vlastním oslabení překvapil Frodla pokusem z úhlu kanonýr Irgl.

Po pauze napálil na levé straně rozjetý Pulpán pouze brankovou konstrukci, jinak se obraz hry vyrovnal a během přesilovky Kohoutů odolal Frodl několika nebezpečným pokusům hostů. Ve 28. minutě Lukáše zachránila znovu pravá tyčka po střele Denise Kindla. Po polovině utkání Indiáni zjednodušili kombinace a ve 36. minutě prostřelil ranou z pravého kruhu téměř pět třetin neprůstřelného Lukáše Jones.

Olomoučtí následně nezužitkovali krátkou přesilovku pět na tři a od začátku závěrečné dvacetiminutovky odolávali plzeňskému náporu. Pouze ve 47. minutě zahrozil z protiútoku Strapáč, jemuž zakončení překazil vracející se Gulaš. Právě nejproduktivnější hráč extraligy za chvíli neuspěl z prostoru mezi kruhy.

Pozorně chytající Lukáš zneškodnil i střelu Kracíka po přečíslení tří na jednoho a v 51. minutě po spolupráci s Gulašem Kovář zblízka minul odkrytou branku. Závěr hostům zkomplikoval vyloučením Burian, domácí ale přes šanci Indráka ani přesilovku znásobenou hrou bez brankáře neproměnili.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 1:2 (0:2, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 36. Jones (Preisinger, P. Straka) - 7. Jergl (Škůrek, J. Knotek), 20. Irgl (Strapáč). Rozhodčí: Pražák, M. Petružálek - Gerát, Hynek. Vyloučení: 4:9. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 4511.
Plzeň: D. Frodl - Vráblík, Pulpán, Allen, N. Jones, L. Kaňák, Moravčík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Kodýtek, Preisinger, P. Straka - D. Kindl, Kracík, V. Němec - Indrák, V. Nedorost, Kantner. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Vyrůbalík, Dujsík, Švrček, Rutar, Ondrušek - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - V. Tomeček, Handl, J. Káňa II. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata: