Hlavní obsah

Skandál! Vzpoura v Chelsea? Gólman odmítl střídat, italský manažer zuřil

Londýn/Praha
Aktualizováno

Skandál. Manažer Chelsea Maurizio Sarri málem praskl vzteky. V závěru nastavení finále anglického Ligového poháru, které Blues prohráli po penaltovém rozstřelu s Manchesterem City, totiž odmítl střídat údajně zdravotně indisponovaný gólman Kepa Arrizabalaga. A impulzivní Ital na lavičce to nemohl rozdýchat, viditelně zuřil, připravený náhradní gólman se do hry nedostal. „Bylo to celé nedorozumění," konstatoval po utkání Sarri. Kouč se nechal slyšet, že si musí s gólmanem okamžitě promluvit. Dostane rebel padáka? Nebo se bude poroučet z klubu Sarri?

Foto: Carl Recine, Reuters

Italský manažer Chelsea Maurizio Sarri pořádně zuřil.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci Citizens oslavují, v táboře poraženého konkurenta to vře. V prestižním utkání totiž byla k vidění situace, která by možná slušela okresnímu přeboru, ale ne bitvě dvou slavných klubů. Za stavu 0:0 se v závěru prodloužení rozhodl italský manažer Sarri vystřídat gólmana, jelikož to vypadalo, že není zdravotně fit. Náhradník již byl připravený u postranní čáry, ale světe div se. Ošetřovaný Španěl Kepa Arrizabalaga odmítl odejít ze hřiště a zápas dochytal.

V šoku byli fanoušci, hráči na trávníku a nejvíc pak italský manažer Sarri, jenž po sérii neúspěšných výsledků bojuje v klubu o udržení na pozici kouče. Běsnil, pobíhal kolem lavičky Blues, prostě nevěřil vlastnímu zraku, že brankář odmítl střídat.

„Jednalo se o nedorozumění. Z gestikulace lékaře jsem měl pocit, že Kepa má křeče a není schopný absolvovat penaltový rozstřel. Když se ke mně dostal doktor, pochopil jsem situaci," tvrdil trenér Chelsea Maurizio Sarri a ujišťoval média, že Arrizabalaga nebude klubem disciplinárně potrestán. Jedním dechem ale dodal, že si s gólmanem pochopitelně chce promluvit, co mělo všechno znamenat. "Měl to celé řešit jinak," myslí si.

Jistá je jedna věc. V Chelsea to vře, média píšou o možném příchodu Zinédina Zidaneho na lavičku Blues jako o hotové věci. Francouz si již dokonce stanovil podmínky, za jakých by do klubu ze Stamford Bridge přišel. Sarri ovšem tvrdí, že jeho pozice se po prohraném finále nezměnila.

„Moje budoucnost v klubu je stejná jako před zápasem. Mám podporu hráčů a rozhodně i autoritu v rámci kabiny," odmítal Sarri spekulace médií, že chování brankáře Arrizabalagy bylo jasnou demonstrací neurovnaných vztahů v rámci šatny Chelsea.

Experti sledující finále však mají jasno. „Je to vzpoura v Chelsea," prohlásil bývalý útočník Chelsea Chris Sutton v komentáři pro BBC. Incident se totiž odehrál po týdnech spekulací o pozici manažera Sarriho v Chelsea.

„Podkopal autoritu trenéra. Pro Arrizabalagu by mělo být nedělní utkání proti Citizens posledním v dresu Chelsea. Je to hanba. Nikdy jsem nic takového neviděl. Jestli má být někdo vyhozen, tak rozhodně brankář, nikoliv trenér," prohlásil Sutton. „Je zjevné, že Sarri má nedostatek respektu," uvedl rovněž pro BBC bývalý anglický záložník Jermaine Jenas.

„V minulosti už jsem viděl rozčarované hráče, kteří po vystřídání hodili kopačkami nebo dresem. Ale vždy se řídili rozhodnutím trenéra. Co jsme spatřili v neděli bylo bezprecedentní. Kepa musí Chelsea opustit," uvedl Sutton.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články