Hlavní obsah

Šestkrát vyhrál Super Bowl. Teď má na krku obvinění kvůli prostituci

Florida/Praha

Hrozí mu pobyt za mřížemi! Majitel klubu New England Patriots Robert Kraft byl v pátek na Floridě obviněn v souvislosti s prostitucí. Informovala o tom policie v městě Jupiter. Kauza se týká dalších více než dvou set osob a souvisí s vyšetřováním masážního salonu, kde měli být vězněni lidé, převážně z Číny, mělo s nimi být obchodováno a také měli být nuceni k prostituci. Kraft všechna obvinění popřel.

Foto: Usa Today Sports, Reuters

Majitel New England Patriots Robert Kraft pozvedá trofej Vincenta Lombardiho. Jeho tým letos vyhrál Super Bowl už pošesté.

Článek

Sedmasedmdesátiletý majitel klubu New England Patriots má být jedním ze zákazníků masážního salonu Orchids of Asia, který navenek nabízel klasické lázeňské služby. Podle serveru TCPalm.com za jeho zdmi ale ve skutečnosti docházelo k obchodování s lidmi, k omezování osobních svobod a k nucené prostituci. V souvislosti s tím bylo zadrženo 25 osob. Kraft je vyšetřován na svobodě.

„Obvinění se týká dvou samostatných případů. Obviněným je pan Robert Kraft," řekl médiím náčelník policejního sboru. Byznysmena mají usvědčovat videozáznamy, na kterých platí za sexuální služby.

Foto: Usa Today Uspw, Reuters

Quarterback New England Patriots Tom Brady s majitelem klubu Robertem Kraftem oslavují vítězství nad Los Angeles Rams v Super Bowlu.

Americkému podnikateli hrozí až dva měsíce za mřížemi, probační dohled a peněžitá pokuta. Pokud se dostane i před disciplinární komisi NFL, může dostat několikazápasovou suspendaci a vysoký peněžitý trest.

Majitel Patriotů byl u všech šesti vítězství Super Bowlu. Podniká v papírnictví, ve sportu a v zábavě. Kromě klubu amerického fotbalu mu patří i tým New England Revolution, který hraje americkou Major League Soccer.

Reklama