Hlavní obsah

Opava - Plzeň 1:2Plzeň vyhrála v Opavě a udržela tříbodové manko na Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Hrošovský (penalta) 0 : 1
90. Juřena 1 : 1
Záznam online reportáže

Opava

Fotbalisté Plzně v dohrávce 22. kola první ligy zvítězili na hřišti nováčka Opavy 2:1. Obhájci titulu z druhého místa tabulky dál ztrácí tři body na vedoucí Slavii, která v souběžně hraném utkání deklasovala Slovácko 4:0. V prvním poločase na opavském stadionu otevřel skóre Patrik Hrošovský z penalty a po změně stran přidal pojistku Tomáš Chorý, až v nastavení snížil Václav Juřena.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu, který z penalty vstřelil kapitán týmu Patrik Hrošovský (uprostřed s číslem 17).

Článek

Svěřenci Pavla Vrby si tak částečně spravili chuť po čtvrteční porážce 0:3 na hřišti Dinama Záhřeb a vyřazení z Evropské ligy. Plzeň v Opavě v nejvyšší soutěži vyhrála poprvé od listopadu 1996 a natáhla sérii bez ligové porážky na třináct utkání. Slezané nebodovali po čtyřech kolech a patří jim jedenácté místo.

Debut za Plzeň si odbyl obránce Brabec. Reprezentační stoper, jenž v sestavě zastoupil disciplinárně potrestaného kapitána Hubníka, už v páté minutě dostal žlutou kartu za stažení Smoly.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Situace před opavskou brankou, po které následovala penalta Plzně. Zleva Jaroslav Svozil z Opavy, Roman Procházka z Plzně a opavský brankář Vojtěch Šrom.

Plzeňský záložník Kayamba křížnou střelou ještě minul branku svého bývalého klubu, ale ve 24. minutě už se hosté ujali vedení. Brankář Šrom v poutovém území srazil Procházku a nařízený pokutový kop proměnil Hrošovský. Pro slovenského středopolaře to byl druhý ligový gól v sezoně, ten první dal Hrošovský rovněž Opavě z penalty v zářijovém domácím utkání.

Druhý poločas začal velkou šancí Slezanů. Zavadil z rohu našel v pokutovém území Schaffartzika a ten hlavičkoval o kousek nad břevno. Na druhé straně Chorý minul branku ve skluzu. Po závaru ve vápně pak branku netrefil ani Brabec.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Tomáš Smola z Opavy hlavičkuje na branku, kterou hájí plzeňský gólman Aleš Hruška. Akci sledují hráči Plzně (zleva) Roman Procházka, Luděk Pernica a Jakub Brabec.

Opavští potom sice drželi více míč, ale kromě několika standardních situací si větší šance nevytvořili. Naopak v 79. minutě po nedůslednosti domácí obrany přidal druhý gól Chorý, který míč z několika centimetrů snadno doklepl do prázdné branky.

Domácí zápas přece jenom zdramatizovali. Na Zavadilův centr si ve druhé minutě nastavení naskočil střídající Juřena a hlavou překvapil brankáře Hrušku. Víc už ale ligový nováček nestihl a i podruhé v sezoně Plzni podlehl o gól.

22. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Viktoria Plzeň 1:2 (0:1)
Branky: 90.+2 Juřena - 24. Hrošovský z pen., 79. Chorý. Rozhodčí: Lerch - Koval, Vlček. ŽK: Žídek, Svozil, Zavadil - Brabec, Chorý, Hruška. Diváci: 5186.
Opava: Šrom - Hrabina, Simerský, Svozil, Žídek - Zavadil, Schaffartzik (67. Juřena) - Jurečka, Řezníček (79. Jursa), Zapalač (61. Stáňa) - Smola. Trenér: Kopecký.
Plzeň: Hruška - Havel, Pernica, Brabec, Limberský - Hrošovský, Procházka - Kayamba (88. Pačinda), Hořava (67. Čermák), Kovařík - Chorý (84. Bakoš). Trenér: Vrba.

Reklama

Související témata: