Hlavní obsah

Nepříjemná zpráva. Pastrňákův návrat se odkládá

Bosotn/Praha

Pro hokejový Boston to není příjemná zpráva. Česká hvězda Bruins David Pastrňák bude oproti původním prognózám chybět týmu kvůli rekonvalescenci operovaného palce minimálně dalších čtrnáct dnů.

Foto: Elise Amendola, ČTK/AP

Český útočník Bostonu David Pastrňák si na návrat na led ještě počká.

Článek

22letý útočník zmeškal už šest zápasů poté, co si poškodil vazy na palci levé ruky po pádu na sponzorské akci klubu. 11. února pak podstoupil operaci.

„Bude mít sádru ještě další dva týdny," uvedl v pondělí generální manažer Bostonu Don Sweeney. „Pak už bude moct dostat dlahu a už to bude jen otázka jeho pohodlí. Nebude mít žádná omezení. Dnes už začal s bruslením," dodal.

Pastrňák je stále s 31 góly nejlepším střelcem Bostonu v této sezoně a druhým nejlepším v týmu v kanadském bodování (66 bodů). I bez něj ale Bruins válí dál a užívají si 13zápasovou bodovou sérii.

Sweeney fanoušky uklidňoval, že Pastrňák se vrátí na led ve staré formě: „Je to tvrdý kluk, který chce hrát hokej. Už dnes jste ho mohli vidět bruslit. První, co mi řekl, bylo: ´Vrátím se dřív, než všichni čekají´. Myslím, že bude zcela v pořádku. Mluvil jsem s doktorem, jenž má dobrý pocit z toho, jak se Davidův stav vyvíjí."

Reklama

Související témata: