Hlavní obsah

Bitka v těžké váze NHL. Chára zasypal Kanaďana několika tvrdými ranami

Boston/Praha

Vyzval obra. Tohle chtělo kus odvahy! Úterní duel mezi Bostonem Bruins a San Jose Sharks nabídl pěstní vsuvku pro všechny milovníky hokejových šarvátek. Rukavice shodili Zdeno Chára a Evander Kane. Souboji předcházel tvrdý faul Slováka. Medvědi porazili Žraloky poměrem 4:1.

Foto: Charles Krupa, ČTK/AP

Slovenský obránce Zdeno Chára trefuje pravačkou útočníka San Jose Sharks Evandera Kanea.

Článek

Probíhala závěrečná třetina souboje a v útočném pásmu Bruins se do sebe pustili Zdeno Chára a Evander Kane. Bitce předcházel nevybíravý zákrok slovenského obránce ramenem na hlavu Kanea.

Kanaďanovi se počínání trenčínského rodáka vůbec nelíbilo a rozhodl se ho za to potrestat po svém. Napadl ho, a dokonce se mu podařilo Cháru shodit na zem, ten ale rychle vstal a ukázal, kdo je šéfem na ledě.

Nutno dodat, že pustit se do nejvyššího hráče NHL (206 cm), to chce kus odvahy. Chára je o téměř 20 cm vyšší a váží zhruba 115 kg, skoro o 30 více než Kane. Na straně slovenského obránce byla tedy slušná výhoda, ač soupeř také není drobek.

V obličeji kanadského útočníka se objevily krvavé šrámy, není ale jisté, jestli to bylo kvůli pěstní výměně názorů, nebo kvůli tvrdému faulu Slováka. Jeho vražení ramenem možná bude předmětem šetření disciplinární komise. V utkání sice Chára za své počínání dostal pouze krátký trest. NHL se ale dlouhodobě snaží hráče chránit před nebezpečnými zákroky do oblasti hlavy.

Reklama