Hlavní obsah

Zlín - Chomutov 2:1Zlín potřetí v řadě vyhrál, proti Chomutovu rozhodl Okál

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Tomica 0 : 1
17. Herman 1 : 1
45. Okál 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Chomutov 2:1 a udělali další krok k postupu do play off. Berani vyhráli potřetí za sebou a posedmé z posledních osmi utkání. Zápas rozhodl ve 45. minutě útočník Zdeněk Okál.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Zlína se radují z gólu. Zleva Dalibor Řezníček, autor branky Jakub Herman, Antonín Honejsek a Jakub Šlahař.

Článek

Domácí byli od začátku aktivní a zpočátku svého soupeře k ničemu nepouštěli. Chomutovu nepomohla ani přesilová hra. Piráti poprvé vážněji zahrozili až ve 12. minutě, kdy brankář Peters využil střídání Zlína a vyslal dlouhou přihrávkou do šance Stránského. Jeden ze zlínských obránců se ale stihl vrátit a zablokovat jeho střelu.

Poprvé se měnilo skóre až v 17. minutě a v rychlém sledu se prosadily oba týmy. Nejprve hostující Flemming nastřelil před brankou stojícího Tomicu, od nějž se puk odrazil za Kašíkova záda. O 24 vteřin později ale bylo vyrovnáno. Honejsek našel zpoza branky Hermana, před kterým Peters nestihl utěsnit prostor u tyčky. Tentýž hráč měl navíc šanci i v závěru první třetiny, ale z první vystřelil jen mimo branku.

Druhou část zahájili Berani přesilovkou, ve které Honejsek našel přihrávkou na vzdálenější tyči Šlahaře, ale proti tomu se Peters stihl přesunout. V polovině zápasu začali Piráti opakovaně chybovat v rozehrávce, z čehož plynuly další šance pro Zlín. Peters ale vše vyřešil.

Na druhé straně Chomutov v prostřední části výrazněji nezahrozil, nejnebezpečnější pokus předvedl Flemming, který se pokusil vyjet si před branku, ale jeho pokus skončil na betonech Kašíka.

Ve třetí třetině mohl vrátit Chomutovu vedení Vantuch, poté, co se prokličkoval obranou soupeře, v poslední chvíli ale ztratil rovnováhu. Ve 45. minutě tak Berani dokonali obrat. Herman přenechal puk Okálovi, který prudkou střelou překonal Peterse. Blízko k vyrovnání měl po chybě Zlína Svoboda, ale Kašík předvedl další ze svých skvělých zákroků a domácí už si těsný náskok pohlídali.

PSG Berani Zlín - Piráti Chomutov 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. Herman (Honejsek, Řezníček), 45. Okál (Herman, Ferenc) - 17. Tomica (Flemming, V. Růžička ml.). Rozhodčí: Hodek, Úlehla - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6, navíc Jank (Chomutov) 10 min. Bez využití. Diváci: 4155.
Zlín: Kašík - Nosek, Freibergs, Řezníček, Gazda, Ferenc, Valenta - Dufek, Fořt, Kubiš - Šlahař, Honejsek, Herman - Okál, P. Sedláček, E. Kulda - L. Krejčík, Popelka, Václavek. Trenéři: R. Svoboda, M. Hamrlík a Hrazdira.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, L. Kovář, Blaha, Dietz, od 21. navíc Valach - J. Stránský, V. Růžička ml., Sklenář - Klhůfek, Raška, Tomica - Duda, Vantuch, Koblasa - T. Svoboda, Gut, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.

Reklama

Související témata: