Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 3:1Kometa během minuty otočila zápas s Vítkovicemi a zůstává pátá

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Lev 0 : 1
55. Orsava 1 : 1
56. Zaťovič 2 : 1
60. Dočekal 3 : 1
Záznam online reportáže

Brno

V důležitém souboji o přímý postup do play off vyhrálo Brno ve 49. kole extraligy nad Vítkovicemi 3:1. Kometa dlouho prohrávala, v rozmezí 57 vteřin třetí třetiny se ale Jakub Orsava a Martin Zaťovič postarali o obrat. Výhru domácích poté jistil střelou do prázdné branky Martin Dočekal. Kometa si tak pojistila páté místo v tabulce, naopak Vítkovice prohrály venku posedmé za sebou a vypadly z elitní šestky.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

V souboji (zleva) Blaž Gregorc z Vítkovic a Jan Süss z Brna.

Článek

Domácí nastoupili nejen bez distancovaného Erata, ale také bez stále nemocného nejlepšího střelce týmu Muellera. V první formaci jej nahradil Mallet a byl to právě on, který měl v úvodní třetině nejblíže ke vstřelení první branky.

Během třetí minuty mohl Mallet otevřít skóre hned dvakrát, ale Bartošák jej jednou vychytal betony a jednou lapačkou. Když už byl strážce vítkovické svatyně překonán, zastavilo Gulašiho dělovku břevno.

Hosty útočně nastartovala přesilovka při vyloučení Michálka. Krátce po jejím vypršení se dostal před Čiliaka Květon, ale prudkou přihrávku nedokázal zpracovat a řádně vystřelit. V poslední minutě brněnský gólman vychytal Kucseru i Kurovského.

Brno vstoupilo ofenzívněji i do druhého dějství, ale podobné šance jako v první třetině si nevytvořilo. Vítkovice dobře bránily a podnikaly rychlé protiútoky. Nejprve měl velkou šanci Schleiss, ale trefil jen masku Čiliaka, puk za jeho záda dostal až po přečíslení dva na jednoho Lev.

Vedoucí gól ještě více zpevnil obranu hostí, střelecky neplodná Kometa jen velmi těžko hledala recept, jak vyzrát na Bartošáka. Nepovedlo se to Hruškovi ani Zaťovičovi.

Hokej ve vysokém tempu a s nasazením nabídla i třetí třetina, která byla ve znamení úporné snahy Komety dát gól. Hosté ale výborně bránili střední pásmo a tak se domácí k přečíslení a k šancím dostávali jen sporadicky.

To platilo prakticky až do konce. Blíže ke gólu měli spíše hosté zásluhou Tybora a Květoně, přesto se domácí dočkali po jednom z mála brejkových situací, kdy se trefil Orsava.

Netrvalo ani jednu minutu a Kometa strhla vedení na svoji stranu zásluhou Zaťoviče. V hektickém závěru poté důležité vítězství uhájila a ještě potvrdila gólem do prázdné branky.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 3:1 (0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 55. Orsava (Plášek), 56. Zaťovič (P. Holík), 60. Dočekal (P. Holík) - 29. Lev (Dej). Rozhodčí: Hribik, Šír - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 5:4, navíc Zaťovič (Brno) 10 min. Bez využití. Diváci: 7700 (vyprodáno).
Brno: Čiliak - O. Němec, Štencel, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Mallet, P. Holík, Zaťovič, - Köhler, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Kratochvíl, Süss, Plášek. Trenéři: L. Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.
Vítkovice: Bartošák - Trška, Výtisk, Gregorc, Šidlík, Hrabal, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, Schleiss - Szturc, Poletín, D. Květoň - Kurovský, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice