Hlavní obsah

Plzeň - Jablonec 1:0Jediná trefa Plzni stačila, aby se bodově dotáhla na vedoucí Slavii

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Procházka 1 : 0
Záznam online reportáže

Jediný, a ještě hodně laciný gól stačil Plzni, aby se alespoň do neděle bodově dotáhla na vedoucí Slavii, která má samozřejmě vršovické derby s Bohemians k dobru. Duel Vrbovy Viktorie s Jabloncem rozhodla už po dvaadvaceti minutách střela Romana Procházky téměř z dvaceti metrů. „Zbytečná branka rozhodla zápas, ve kterém jsme byli lepší. Doplatili jsme ale znovu na to,že nedáváme góly, “ glosoval průměrnou ligovou partii jablonecký kouč Petr Rada.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

V souboji (zleva) Tomáš Břečka z Jablonce a Jean-David Beauguel z Plzně.

Článek

Takovou ránu by měl gólman likvidovat. Vždyť Procházka pálil téměř z dvaceti metrů a na pořádném nápřahu si dal natolik záležet, že kdekomu muselo být patrné, že bude střílet.

Jablonecký brankář Hrubý si sice na míč sáhl, ale vyrazil ho jen na tyč, od níž putoval za jeho záda. „Nic jsem neviděl. A balón navíc přede mnou skočil," vysvětloval spoluhráčům v šestnáctce, jejichž houštinu plzeňský záložník prostřelil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Roman Procházka (vpravo) z Plzně se raduje z prvního gólu spolu s Davidem Limberským.

Pro domácí hotová idyla. Dvacet minut sice měli jakýsi náznak územní převahy, a i když se k ohrožení jablonecké brány nedostali, přesto vedli.

S produktivitou Severočechů to mohlo být podobné, kdyby hlavičkující Doležal mířil po jedenácti minutách mířil o trochu přesněji. Trefil však pouze tyč a pokračoval tak v zahazování šancí, v čemž vynikal už v minulém kole v Mladé Boleslavi.

I zmařená příležitost ovšem pomohla hostům k probuzení. „Zlepšili jsme pohyb a dostali plzeňskou obranu trochu pod tlak, jenže finální fáze scházela a koncovka také," povzdechl si Michal Trávník.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Fotbalisté Plzně se radují z gólu proti Jablonci.

Po změně stran to nebylo jiné, jenže dál zůstávalo jen u jabloneckých ofenzivních náznaků. Plzeň totiž přenechala Severočechům střed hřiště, soustředěně bránila a čekala na příležitosti k výpadům.

Žádná se však nezrodila, a protože i platonické snažení Severočechů se rozplynulo do vytracena, stačila Viktorii Procházkova trefa, aby se bodově dotáhla na vedoucí Slavii.

Viktoria Plzeň - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 22. Procházka. Rozhodčí: Marek - Kubr, Hock. ŽK: Procházka, Limberský, Bakoš - Sobol, Považanec. Diváci: 8975.
Plzeň: Hruška - Havel, Hubník, Pernica, Limberský - Procházka, Hrošovský - Kayamba (61. Pačinda), Hořava (89. Brabec), Kovařík - Beauguel (54. Bakoš). Trenér: Vrba.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka (88. Chramosta), Sobol - Kubista - Acosta (86. Pleštil), Trávník (83. Pilík), Považanec, Vatajelu - Doležal. Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: