Hlavní obsah

Sparta - Litvínov 5:3Sparta zdolala v boji o předkolo play off Litvínov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Klimek 1 : 0
19. Forman 2 : 0
23. Bukarts 3 : 0
26. Mikúš 3 : 1
37. Hübl 3 : 2
40. Černoch 4 : 2
45. Smejkal 5 : 2
55. Petružálek 5 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy v přímém souboji týmů usilujících o 10. místo v tabulce a postup do předkola play off Litvínov 5:3. Pražané se tak Vervě vzdálili na pět bodů a k zajištění účasti ve vyřazovací části jim stačí ve zbývajících dvou kolech získat bez ohledu na výsledky Severočechů bod.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek

Jako první se v utkání gólově prosadil v 15. minutě Klimek, jenž zakončil akci obránce Pavelky, který objel branku a našel v ideální pozici volného spoluhráče. Následně Pražané nevyužili druhou přesilovou hru, ale dostali se do tlaku, který gólově završili. Po Pechově akci překonal Januse podruhé Forman.

Na přelomu první a druhé třetiny Sparta přežila další oslabení a ve 23. minutě navýšila své vedení. První branky ze hry se v dresu Pražanů dočkal Bukarts. Hosté se ale dokázali vrátit do zápasu. Na 1:3 snížil při hře čtyři na čtyři Mikúš a ve 37. minutě vstřelil kontaktní branku Hübl.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Brankář Litvínova Jaroslav Janus a Lukáš Rousek ze Sparty.

Hned o 16 sekund později mohl domácí uklidnit Černoch, z trestného střílení však Januse nepřekonal. Útočník domácích se ale gólu následně přece jen dočkal, když sedm desetin sekundy před koncem druhé třetiny vrátil Spartě dvoubrankové vedení.

Ve 45. minutě dokázal Kašpar v přesilovce překonat Machovského potřetí, rozhodčí však jeho zásah pro postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali. A o pár vteřin později to s šancemi hostů na výhru vypadalo ještě hůře. Trončinského chybu v rozehrávce potrestal Smejkal.

Hosté se ale nevzdali a v 55. minutě vykřesal jiskřičku naděje na obrat Petružálek. Důležitou výhru, teprve desátou v domácím prostředí v sezoně, si ale Sparta pohlídala.

HC Sparta Praha - HC Verva Litvínov 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Klimek (T. Pavelka), 19. M. Forman (Pech), 23. Roberts Bukarts (Klimek, T. Pavelka), 40. Černoch (Sill, Smejkal), 45. Smejkal - 26. J. Mikúš (L. Kašpar), 37. V. Hübl (F. Lukeš, Myšák), 55. J. Petružálek (F. Lukeš, V. Hübl). Rozhodčí: Šír, Hejduk - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 6:6. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 11 143.
Sparta: Machovský - T. Pavelka, Piskáček, Blain, Kalina, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček - M. Forman, Pech, Jarůšek - Černoch, Sill, Smejkal - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - Rousek, Kevin Klíma, A. Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.
Litvínov: Janus - Trončinský, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - L. Kašpar, J. Mikúš, Válek - Jurčík, Havelka, Trávníček - J. Petružálek, M. Hanzl, Gerhát. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a J. Beránek.

Reklama

Související témata: