Hlavní obsah

Liberec - Brno 2:3 PPBrno poprvé v sezoně porazilo Liberec, prodloužení ukončil Holík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Dočekal 0 : 1
48. Vlach 1 : 1
50. Barinka 1 : 2
56. Kvapil (penalta) 2 : 2
0. Holík 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna dokázali poprvé v sezoně obrat o body Liberec, když v 50. kole extraligy zvítězili na ledě Bílých Tygrů 3:2 v prodloužení. Severočeši dvakrát odpověděli na vedení Komety, ale v čase 62:40 rozhodl útočník Petr Holík. Kometa tak potvrdila dobrou formu, vyhrála čtvrtý zápas v řadě a upevnila si páté místo. Naopak Bílí Tygři po neúspěchu v Litvínově zaznamenali druhou porážku za sebou, před druhým Třincem mají v čele tabulky jen dvoubodový náskok.

Foto: Vít Černý, ČTK

Petr Holík z Brna se raduje po vstřelné brance v prodloužení v Liberci.

Článek

První šanci si vypracoval Čermák, Will v liberecké brance byl však připraven. Na druhé straně zahrozil Ordoš, také Vejmelka si připsal první ostrý zákrok. Poté se na Vejmelku řítil osamocený Valský, jeho gólovou střelu však zhatil faul Bartejse. Liberečtí si zahráli první přesilovku a ve velkých šancích se postupně ocitli Kvapil, Birner a Jelínek. Ani jeden z nich však na Vejmelku nevyzrál.

Do vedení tak mohla jít Kometa, střelu Zaťoviče však zastavila pravá tyč Willovy branky. V 15. minutě už se ale hosté radovali z vedoucího gólu, když akci Čermáka dokončil pohotovou dorážkou Dočekal.

Foto: Vít Černý, ČTK

Brankář Liberce Roman Will v duelu s Kometou.

Druhou dvacetiminutovku začali lépe Liberečtí, kteří si svou aktivitou vykoledovali početní výhodu. Tu však nesehráli příliš dobře a Vejmelka byl prakticky bez práce. I nadále byli častěji na kotouči Severočeši, dobře zformovaná obrana obhájců titulu je ale do větších šancí nepouštěla. Výjimkou byla ostrá rána Dohertyho a dorážka Valského.

V úvodu třetí části hrál Liberec dvě přesilovky za sebou a vytvořil si velký tlak. Skvěle chytající Vejmelka ale svůj tým podržel. Udeřit tak mohli znovu Moravané, Čermák ale z rychlého kontru trefil pouze tyč. Ve 48. minutě se tak Bílí Tygři dočkali kýženého vyrovnání: Lencovo nahození od mantinelu před Vejmelkou šikovně tečoval Vlach. Nerozhodný stav ale nevydržel ani dvě minuty a Brno si vzalo vedení zpět. Po dobře sehraném přečíslení se střelou nad Willovo rameno prosadil Barinka - 1:2.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vpravo Jakub Valský z Liberce, vlevo brankář Brna Karel Vejmelka.

Liberečtí poté vrhli všechny síly do útoku, Vejmelka však dlouho odolával. Čtyři minuty před koncem třetí třetiny se ale kolem Michálka prohnal Zachar a najížděl sám na Vejmelku. Hostující obránce ho však fauloval a rozhodčí nařídili trestné střílení. K němu se rozjel Kvapil a krásnou střelou do horního rohu poslal zápas do prodloužení.

V nastaveném čase měl nejdříve obrovskou příležitost Orsava, trefil ale jen horní tyčku. Na druhé straně si Vejmelka připsal výborný zákrok proti ráně Ševce. V 63. minutě pak rozhodl o bodu navíc pro Kometu opakovanou střelou Holík.

Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 48. J. Vlach (Lenc, Doherty), 56. M. Kvapil z trest. střílení - 15. Dočekal (L. Čermák, Vondráček), 50. Barinka (Orsava, P. Holík), 63. P. Holík (O. Němec). Rozhodčí: Bejček, Pražák - J. Svoboda, Lhotský. Vyloučení: 4:6, navíc Jelínek - Barinka oba 10 min. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Will - Derner, Kolmann, Hanousek, Šmíd, Ševc, Doherty, Stříteský - Lenc, L. Hudáček, Birner - Valský, Filippi, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Ordoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a Augusta.
Brno: Vejmelka - O. Němec, Štencel, Z. Michálek, Gulaši, Bartejs, Malec, Barinka - Orsava, P. Holík, Zaťovič - Köhler, J. Hruška, Mallet - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Kratochvíl, Süss, Plášek. Trenéři: L. Zábranský, Horáček, Pokorný a Oslizlo.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice