Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 1:2 PPKarlovy Vary zdolaly v prodloužení Chomutov, dva góly dal Gríger

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Gríger 0 : 1
44. Blaha 1 : 1
61. Gríger 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v 50. extraligovém kole Chomutov 2:1 v prodloužení. Sérii deseti proher Energie ukončil v čase 60:51 útočník Dávid Gríger, který dal oba góly hostů v utkání. Dvanáctí Západočeši díky výhře odskočili předposledním Pirátům na rozdíl tří bodů.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Karlových Varů. Ilustrační foto.

Článek

Vstup do utkání měla Energie zjednodušený přesilovkou, která se ale hostům příliš nevyvedla. V sedmé minutě se před Bednářem vytvořila velká skrumáž, z níž však Piráti nic nevytěžili, což potvrdil i videorozhodčí.

V dalším průběhu si Piráti přenesli z přesilovky tlak, ze kterého v 17. minutě mohl skórovat Duda, jeho bekhend však skončil ve výstroji mladého strážce branky Energie.

Zkraje druhého dějství nevyužili Karlovarští svou přesilovku, Piráti byli gólové radosti o poznání blíže, jenomže Vantuch po Dietzově střele namířil dorážku jen do brankové konstrukce.

Krátce před polovinou utkání Gríger tak dlouho dotíral u tyčky domácí branky, až puk za čáru dotlačil a poslal Energii do vedení. To mohl navýšit Beránek, jehož v úniku vychytal Peters. Hned z protiútoku ve stejné situaci selhal Vantuch.

Úvod závěrečné části byl hodně rozháraný a nepřesný. Ve 44. minutě dostal Blaha špatnou přihrávku na pravý kruh, ale stahovačkou kolem Bednářova betonu srovnal. V následujících minutách měli Karlovarští převahu, kterou podpořily i dvě přesilovky, ani jednu však v dobrých šancích Plutnar nebo Černý nevyužili.

Závěrečné minuty základní hrací doby se nesly v obrazu pevných obran, i proto došel duel až do prodloužení. V 61. minutě rozhodl po přečíslení dvou na jednoho Gríger.

Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky a nahrávky: 44. Blaha (V. Růžička ml., Sklenář) - 29. Gríger (O. Beránek, T. Rachůnek), 61. Gríger (T. Rachůnek, Eminger). Rozhodčí: Mrkva, Kubičík - J. Ondráček, Špůr. Vyloučení: 8:4. Bez využití. Diváci: 4431.
Chomutov: Peters - Knot, Jank, L. Kovář, Valach, Dietz, Blaha, Trefný - T. Svoboda, V. Růžička ml., Sklenář - J. Stránský, Klhůfek, Tomica - Duda, Vantuch, Koblasa - Raška, Gut, Marjamäki. Trenéři: V. Růžička st., J. Šťastný a Martínek.
Karlovy Vary: J. Bednář - Plutnar, Šenkeřík, Eminger, Kozák, Sičák, M. Rohan, Šafář - T. Rachůnek, Gríger, O. Beránek - J. Černý, R. Vlach, T. Mikúš - Balán, Skuhravý, Gorčík - Stloukal, Kverka, Kohout. Trenéři: Pešout a Mariška.

Reklama

Související témata: