Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Třinec 4:0Středočeši se vytáhli na Třinec a vyzvou Zlín

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Vondrka 1 : 0
27. Klepiš 2 : 0
31. Vondrka 3 : 0
51. Pláněk 4 : 0
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v závěrečném 52. kole základní části extraligy Třinec 4:0 a v předkole play off vyzvou Zlín. Pod čtvrtou výhru Bruslařského klubu z posledních pěti zápasů se nejvýrazněji podepsal kapitán Michal Vondrka, který posbíral tři body za dvě branky a nahrávku. Oceláři prohráli poorvé po šesti utkáních.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mladoboleslavský útočník Jakub Klepiš se na archivním snímku snaží překonat karlovarského brankáře Davida Honzíka.

Článek

Třinec, který měl ještě naději na zisk třetího Prezidentského poháru v klubové historii pro nejlepší tým základní části, skončil po základní části s 99 body na druhé místě a čtvrtfinále play off pro něj začne ve středu 20. března před domácím fanoušky proti jednomu z úspěšných celků z předkola. Naopak Středočeši načnou předkolo vyřazovacích bojů na domácím ledě už v pondělí 11. března.

To nejzajímavější v první třetině se odehrálo v její úvodní minutě. Třinecký Růžička nastřelil tyčku a vzápětí rozjel Bruslařský klub protiútok. Klepiš, který se vrátil do sestavy po třech zápasech, přihrál puk Skalickému, který si s ním nabruslil až do levého kruhu a zadovkou ho přenechal Vondrkovi. Nejproduktivnější hráč domácích přesnou ranou k tyči překonal gólmana Hrubce po 37 sekundách hry.

Oceláři vyslali v úvodním dějství na brankáře Krošelje deset pokusů, vyloženou šanci si ale nevytvořili. Mladá Boleslav v závěru první části vystupňovala tlak a Hrubce zaměstnala několika střelami. Největší příležitost měl v 17. minutě útočník Látal, který se před třineckou brankou ocitl zcela sám, jenže s jeho bekhendem si Hrubec poradil.

Druhou branku přidali domácí v 27. minutě, kdy střelu beka Němečka od modré tečoval u tyčky Klepiš. Třinec se nadále nedokázal dostat do vážnější akci. V polovině duelu si zahrál jedinou početní výhodu v zápase, ale sám v ní inkasoval. Útočník Žejdl posunul ve středním pásmu puk na Vondrku, který zamíchal kotoučem a forhendem vyzrál na Hrubce podruhé.

Šestatřicetiletý rodák z Českých Budějovic asistoval i u předchozí trefy. Hrubec přenechal místo Kantorovi. Poté domácí dvakrát po sobě hráli přesilovku, ale bez gólového efektu. Až v samém závěru měl Krošelj práci, ale s pokusy Třince si poradil.

Do poslední dvacetiminutovky vstoupili Oceláři aktivněji, ale Krošelj nemusel výrazněji zasahovat. A tak v 51. minutě při hře o jednoho muže navíc udeřila Mladá Boleslav. Musil nabil Pláňkovi na ránu z první od modré a ten dělovkou propálil Kantora. Bruslaři zužitkovali přesilovku po pouhých osmi vteřinách. Středočeši porazili Třinec podruhé za sebou a Krošelj vychytal pátou nulu v sezoně.

52. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Oceláři Třinec 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Vondrka (Skalický, Klepiš), 27. Klepiš (Němeček, Vondrka), 31. Vondrka (Žejdl), 51. Pláňek (P. Musil, D. Šťastný). Rozhodčí: Hribik, Kika - L. Kajínek, K. Zavřel. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2788.
Mladá Boleslav: Krošelj - Pláněk, Bernad, Kurka, Němeček, Kovačevič, Kotvan, Dlapa - Vondrka, Klepiš, Skalický - D. Šťastný, Žejdl, L. Pabiška - M. Látal, P. Musil, R. Zohorna - P. Kousal, T. Knotek, Flynn. Trenéři: M. Hořava, Rulík a Patera.
Třinec: Hrubec (31. Kantor) - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Matyáš, Husák, Adámek - Martin Růžička, P. Vrána, Svačina - Hrňa, Marcinko, Dravecký - Š. Novotný, Polanský, Werek - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Chmielewski. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata: