Hlavní obsah

Vítkovice - Litvínov 5:1Vítkovice si pojistily sedmou příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Doudera 0 : 1
25. Szturc 1 : 1
42. Šidlík 2 : 1
54. Tybor 3 : 1
58. Lev 4 : 1
60. Guman 5 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic ukončili základní části extraligy výhrou 5:1 nad Litvínovem, který tak čeká pouze boj ve skupině o udržení. O první bodový zisk Ostravanů nad Severočechy v sezoně se gólem a přihrávkou zasloužili Roman Szturc, Jakub Lev a Tomáš Guman. Vítkovice si čtyřmi trefami v třetí části pojistily sedmou příčku a v předkole play off se od pondělí utkají na tři vítězné zápasy s desátou Spartou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Lukáš Kucsera a Daniel Kurovský z Vítkovic, Lukáš Doudera a Lukáš Kašpar z Litvínova.

Článek

Litvínovu by už při dnešním vítězství Sparty nad Libercem nepomohly ani tři body, vzhledem k výraznému bodovému odstupu od třináctého Chomutova nemůže hrát ani baráž a má jistou účast v příští extraligové sezoně.

Vítkovice nastoupily bez zraněných Zdráhala, Výtiska a Schleisse a úvodní dvacetiminutovkou se spíše protrápily. Nebylo divu, když už v sedmé minutě se Doudera uvolnil mezi kruhy a překonal Bartošáka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Jaroslav Janus a Lukáš Doudera z Litvínova a Radoslav Tybor z Vítkovic.

Domácím vázla souhra a do šancí se dostávali minimálně. Ambice na vyrovnání mohla mít v 11. minutě snad jen Tyborova dorážka po přečíslení, ale Janus byl na místě. Hosté mohli z vítkovického trápení vytěžit i víc, Hübl však ze slibné palebné pozice střílel vedle.

Vítkovice ve druhé části přece jen více rozpohybovaly svou hru a díky přesilovce se jim povedlo vyrovnat. Lev ve 25. minutě přihrál před branku Szturcovi, který puk pohotově umístil do sítě.

Domácím se po chvíli na necelou minutu naskytla i početní výhoda pět na tři, ale Litvínov se ubránil. Ještě na konci druhé části mohl skóre znovu strhnout na stanu hostů Jícha, Bartošák však jeho pokus kryl.

Jelikož Sparta už vedla nad Libercem, stávala se situace Litvínova bezvýchodnou. Zvlášť když se ve 42. minutě na modré čáře opřel do kotouče Šidlík a jeho projektil skončil pod horní tyčkou.

Severočeši útočili stále živelněji, což byla voda na vítkovický mlýn. Sóla Olesze a Deje ale pochytal Janus. Až do třetice to vyšlo Tyborovi, který v minutě ošálil Januse kličkou a poslal mu puk mezi betony. Litvínov v závěru ještě odvolal brankáře, ale Lev do prázdné branky zpečetil výsledek na 4:1.

Hosté už v závěru rezignovali, z čehož 44 sekund před koncem profitoval host z prvoligové Poruby Guman, který si najel na Poletínovu přihrávku a zaznamenal svůj první extraligový gól.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Verva Litvínov 5:1 (0:1, 1:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 25. Szturc (Lev, Gregorc), 42. Šidlík (Guman, Szturc), 54. Tybor (D. Květoň), 58. Lev (Tybor, T. Černý), 60. Guman (Poletín, Szturc) - 7. L. Doudera (V. Hübl, Myšák). Rozhodčí: Hodek, Kubičík - Bryška, Lhotský. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 4509.
Vítkovice: Bartošák - D. Krenželok, Šidlík, T. Černý, Gregorc, Trška, J. Mrázek - Dej, Lev, Olesz - Tybor, Roman, D. Květoň - Poletín, T. Jáchym, Szturc - Kurovský, Š. Stránský, Kucsera - od 21. navíc Guman. Trenéři: Petr a Trnka.
Litvínov: Janus - Trončinský, Šesták, L. Doudera, Ščotka, Graborenko, Strejček - Myšák, V. Hübl, F. Lukeš - L. Kašpar, Válek, Helt - J. Petružálek, M. Hanzl, Jícha - Jurčík, Havelka, Trávníček. Trenéři: Šlégr, Skuhrovec a J. Beránek ml.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec