Hlavní obsah

Zemřel Pelého oblíbený spoluhráč a mistr světa Coutinho

Fotbalový svět zasáhla další smutná zpráva. Ve věku 75 let zemřel bývalý brazilský fotbalista Coutinho, kterého legendární Pelé považoval za nejoblíbenějšího spoluhráče ve společné éře v klubu FC Santos. V reprezentaci se tolikrát nepotkali, protože Coutinho, vlastním jménem Antonio Wilson Vieira Honório, za ni vinou častých zranění odehrál jen 15 zápasů. Stal se ale s Pelém mistrem světa v roce 1962, třebaže do turnaje v Chile, kde Brazilci ve finále porazili Československo, kvůli zdravotním problémům nezasáhl.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalový král Pelé se topí v slzách. Zemřel jeho oblíbený spoluhráč Coutinho (vpravo), vlastním jménem Antonio Wilson Vieira Honório.

Článek

Coutinho zemřel v pondělí, podle televize O Globo podlehl infarktu. FC Santos oznámil, že pohřeb se uskuteční na jeho fotbalovém stadionu.

Coutinho debutoval za Santos v pouhých čtrnácti letech v roce 1958, ve kterém už Pelé jako sedmnáctiletý zazářil na MS ve Švédsku. Během desetiletého působení v Santosu Coutinho nastřílel 368 gólů, s Pelém, který je klubovým rekordmanem z 1091 brankami, dovedli tým do roku 1967 k zisku 19 trofejí.

"Za polovinu těch gólů vděčím Coutinhovi. Protože jsme byli jako dvojčata a protože mě znal," řekl Pelé nedávno magazínu Santosu. Zpráva o úmrtí bývalého parťáka jej zdrtila. "Je to obrovská ztráta. Ťukes mezi Pelém a Coutinhem proslavil Brazílii. Jsem si jistý, že jednoho dne si ho zahrajeme i v nebi," uvedl Pelé.

Reklama

Související témata: