Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 2:1Stav série 2:0Hokejisté Vítkovic opět porazili Spartu a jsou blízko postupu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Rousek 0 : 1
34. Květoň 1 : 1
50. Květoň 2 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Hokejisté Vítkovic pro sebe získali i druhý zápas předkola play off proti Spartě. Zásluhou dvou branek Davida Květoně dnes na domácím ledě otočili stav z 0:1 na 2:1. Ostravané vedou 2:0 na zápasy a už ve čtvrtek mohou rozhodnout na ledě Sparty o postupu do čtvrtfinále. Pražané si v play off připsali již dvanáctou porážku v řadě.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Vítkovičtí hráči se radují z prvního gólu.

Článek

Druhý zápas už po pondělním oťukávání odstartoval pořádně zostra. Sparta, která v sestavě nahradila Berana Formanem, se od prvních minut tlačila do domácího brankoviště a souboje s Bartošákem už po sedmi minutách vyústily v první bitku, do které se zapojil i vítkovický gólman. Byla z toho přesilovka pro hosty, šanci ale nepřinesla.

Hosté nadále doráželi na domácí oporu, úměrně tomu houstla atmosféra na ledě. Forman ve 13. minutě dokonce propasíroval kotouč za čáru, kvůli jeho postavení v brankovišti ale gól neplatil.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ostrý atak na vítkovického brankáře Patrika Bartošáka v podání sparťanského útočníka Jiřího Smejkala. Zcela vpravo Jan Schleiss.

Největší šanci si vypracovali domácí. Lev ujel v oslabení Pavelkovi, ale Machovský jeho sólo chytil.

Důraz před brankou se hostům vyplatil až v nástupu do druhé třetiny. Rousek hbitě zareagoval na vyraženou střelu Klimka a zblízka nekompromisně uklidil puk za Bartošáka.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Rastislav Dej z Vítkovic a Tomáš Dvořák ze Sparty.

Rychlý hokej pak nabízel možnosti na obě strany. Tybor ani Lev své akce nedotáhli do zdárného konce, ale v 34. minutě je zastoupil Květoň, který se protáhl po pravé straně a zblízka zasunul puk za záda Machovského.

Za stavu 1:1 zase byla několikrát blízko gólu Sparta. Bartošák eliminoval příležitost Bukartse a deset minut před koncem ustál hned několik složitých dorážek ve sparťanské přesilovce.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Květoň střílí gól Vítkovic. Zleva Jérémie Ouellet-Blain a brankář Matěj Machovský ze Sparty.

Spásu do domácích řad pak přinesl znovu Květoň, který v 50. minutě po hostující přesilovce znovu z předbrankového prostoru překonal Machovského. Při následující přesilovce mohl domácím vedení pojistit Schleiss a Tybor, ale i sparťanský gólman se překonával a zlikvidoval těžké rány.

Hosté už nedokázalo odpovědět. V závěru sice odvolali brankáře, ale Vítkovice si druhou výhru v sérii nenechaly vzít.

Předkolo play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Vítkovice Ridera - HC Sparta Praha 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 34. D. Květoň (O. Roman, J. Mrázek), 50. D. Květoň (O. Roman) - 23. Rousek (Klimek, T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Mrkva - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 6:5. Bez využití. Diváci: 7563.
Vítkovice: Bartošák - Trška, Hrabal, J. Mrázek, Výtisk, D. Krenželok, Šidlík - Dej, Lev, Olesz - Tybor, O. Roman, D. Květoň - Guman, Poletín, Szturc - Schleiss, Š. Stránský, Kucsera. Trenéři: Petr a Trnka.
Sparta: Machovský - Blain, Kalina, T. Pavelka, Piskáček, Košťálek, Tomáš Dvořák, T. Voráček - Černoch, Sill, Smejkal - Roberts Bukarts, J. Hlinka, Klimek - Forman, Pech, Jarůšek - Rousek, K. Klíma, Kudrna. Trenéři: Krupp a J. Nedvěd.

Reklama