Hlavní obsah

Plzeň - Olomouc 2:3 PPStav série 1:1Olomouc otočila zápas v Plzni a vyrovnala sérii, rozhodl Holec

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Pour 1 : 0
12. Pulpán 2 : 0
44. Holec 2 : 1
59. Jergl 2 : 2
63. Holec 2 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Olomouce vyhráli druhý zápas čtvrtfinále play off extraligy na ledě Plzně 3:2 v prodloužení a vyrovnali stav série, hrané na čtyři výhry, na 1:1. Západočeši vedli po dvanácti minutách 2:0, ale hosté dokázali ve třetí třetině vyrovnat a v čase 62:20 rozhodl svým druhým gólem večera Miroslav Holec.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Autor první branky Olomouce na plzeňském ledě - Miroslav Holec.

Článek
Fotogalerie

Trenéři Hanáků Tomajko s Motákem po pondělním debaklu 1:8 poslali do branky Konráda místo Lukáše, jinak udělali v sestavě jen kosmetické změny. Jejich svěřenci si sice zásluhou Ostřížka vypracovali první šanci, do vedení šli ale opět domácí.

Při Švrčkově trestu ještě Konrádovi dvakrát pomohla tyč, v 8. minutě už inkasoval. Na konci kombinace elitní formace Indiánů byl Pour. Ve 12. minutě Plzeň vedla již 2:0, když Vráblíkovu střelu pohotově vrátil za záda slovenského gólmana Pulpán.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z druhého gólu.

Olomouc se snažila duel zdramatizovat, pozorného Frodla v plzeňské brance se jim však dlouho překonat nedařilo. Ve 29. minutě k tomu byl blízko Káňa, jehož střela skončila na tyči. Ke snížení hostům nepomohly ani přesilové hry, Západočeši potvrzovali, že byli ve hře v oslabení nejlepším týmem v základní části extraligy.

Ve 42. minutě mohl domácí po přečíslení uklidnit Kracík, Konráda ale nepřekonal a následně udeřili hosté. Frodla prostřelil Holec, který předchozí utkání nehrál, a vrátil Olomouc do hry o vítězství. Hanáci ještě zvýšili aktivitu a vytvořili si střeleckou převahu. Frodl ale chytal spolehlivě a držel svůj tým, než ho při power play podruhé překonal Jergl a vynutil si prodloužení.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Olomouce Branislav Konrád, jeho spoluhráč David Ostřížek a plzeňský Jan Kovář v akci během druhého čtvrtfinále play off.

Hrdinou zápasu se nakonec stal Holec a v 63. minutě utkání rozhodl. Série bude pokračovat v pátek v Olomouci.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 2. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Olomouc 2:3 v prodl. (2:0, 0:0, 0:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Pour (Jan Kovář, Gulaš), 12. Pulpán (Vráblík) - 44. Holec (Škůrek, Kolouch), 59. Jergl (Škůrek), 63. Holec. Rozhodčí: Pešina, Bejček - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 7177. Stav série: 1:1.
Plzeň: D. Frodl - N. Jones, Moravčík, Čerešňák, Allen, Vráblík, Pulpán - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Indrák, Kracík, V. Němec - Stach, V. Nedorost, D. Kindl - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Vyrůbalík, J. Galvas, Ondrušek, Dujsík, Švrček - Jergl, J. Knotek, Ostřížek - Irgl, Strapáč, Burian - Skladaný, Nahodil, Laš - Holec, Kolouch, J. Káňa. Trenéři: Tomajko a Moták.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice