Hlavní obsah

Legendární stadion? Expert Zelenka si ho v přímém přenosu spletl s popelníkem, teď se omlouvá

Aktualizováno

Pro český fotbal šlo o mimořádnou událost, brazilští fotbaloví kouzelníci zavítali do Prahy po dlouhých 63 letech, aby změřili síly s domácí reprezentací. Pochopitelně se v té souvislosti hojně vzpomínalo i na nejslavnější duel obou soupeřů z finále MS v roce 1962. A to i v přímém přenosu České televize, v němž se ale dopustil kontroverzního vtípku na adresu pro tuzemské pamětníky posvátného stadionu v Chile expert Luděk Zelenka.

Foto: Sport.cz

Já myslel, že je to popelník, vtipkoval Luděk Zelenka ve studiu ČT sport nad maketou stadionu, který v roce 1962 hostil fotbalové MS v Chile.

Článek

Jako vzpomínku na památné finále proti Brazílii, které shodou okolností skončilo stejně jako úterní duel 1:3, umístil štáb České televize na stolek komentátorů do studia přímo v Edenu věrnou maketu stadionu, na němž Josef Masopust a spol. sváděli dnes již legendární bitvu o světové zlato.

„Celé dnešní studio je tady s námi tahle nádherná replika. To je stadion v Santiago de Chile, kde se hrálo finále MS 1962. Prohráli jsme tam s Brazílií sice 1:3, ale je to památečné místo československého, potažmo českého fotbalu," rozplýval se komentátor Pavel Čapek.

"A i tady je vyprodáno," poukázal se smíchem na zaplněné tribuny na modelu jeden z hostů studia Pavel Kuka. „Já myslel, že je to popelník," přidal dobře naladěný expert Zelenka.

Jeho glosa se ale minimálně u části příznivců nesetkala s pochopením. "Asi dobrej matroš...", "Klasickej Zelenka buran style," ozvali se nespokojení diváci na twitteru. Sám spolukomentátor později své poznámky litoval a na sociální síti se omluvil.

„Omlouvám se všem, koho to urazilo nebo pohoršilo, rozhodně to nebylo myšleno zle. To je tak, když vypustíte z úst první věc, která vás napadne," sypal si popel na hlavu na svém twitterovém účtu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Nečas gólem přispěl k výhře Caroliny, Kämpf zapsal asistenci

Hokejisté Caroliny dokázali ve čtvrtečním zápase NHL porazit Detroit na svém ledě 4:0. Jednou brankou se na výhře Hurricanes podílel i český forvard Martin Nečas. Jednu asistenci si připsal útočník David Kämpf, jenž pomohl Torontu k vítězství 5:1 nad Washingtonem.
NačítámNačíst další články