Hlavní obsah

Už se loučil, všechno je ale jinak. Český reprezentant zůstává, na setkání s bratrem nedojde

Jekatěrinburg/Praha
Aktualizováno

Spekulovalo se, že po životní sezoně v klubu skončí, což naznačoval i jeho příspěvek na sociální síti, v němž psal, že Jekatěrinburg navždy zůstane v jeho srdci. Všechno je ale nakonec jinak, český hokejový brankář Jakub Kovář bude oblékat dres Avtomobilistu i nadále, podepsal s ním smlouvu na další dvě sezony.

Foto: Sport.cz

Jakub Kovář zůstane v Jekatěrinburgu i v dalších dvou sezonách.

Článek

Kovář strávil v Jekatěrinburgu pět ze svých šesti sezon v KHL, jen v ročníku 2016/17 nastupoval za Čerepovec. V poslední sezoně vychytal Jekatěrinburgu 38 výher, čímž vytvořil nový rekord soutěže, a pomohl týmu k prvenství ve Východní konferenci po základní části.

Dobrá čísla si majitel dvou bronzů ze světových šampionátů držel i v play off, Jekatěrinburg se ale v boji o Gagarinův pohár rozloučil už ve čtvrtfinále po porážce 1:4 na zápasy od Ufy.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

😉Доброе утро, болельщики! У нас отличные новости! . . . ⚡️Якуб Коварж остается в “Автомобилисте” еще на два года! Якуб Коварж продолжит защищать ворота нашей команды. Контракт рассчитан на два года. Голкипер родился 19 июля 1988 года в Писеке, рост 185 см, вес 90 кг, воспитанник HC Pisek. После родного клуба Якуб продолжил карьеру в соседнем HC Ceske Budejovice. В 2006 на драфте НХЛ вратаря выбрала Philadelphia Flyers, и через год Коварж отправился за океан, где выступал за команды юниорской лиги OHL - Oshawa Generals и Windsor Spitfires. В 2008 Якуб вернулся в Чехию и пять лет отыграл за HC Ceske Budejovice. В сезоне 2012/13 Коварж стал лучшим в Экстралиге и по коэффициенту надежности, и по проценту отраженных бросков. На следующий год вратарь дебютировал в КХЛ в составе «Автомобилиста».В сезоне 2014/15 Якуб принял участие во всех матчах команды (60 – в регулярном чемпионате и 5 – в плей-офф). Сезон 2016/17 провел в «Северстали», а затем вновь вернулся в Екатеринбург. В этом году он установил рекорд КХЛ по количеству побед за сезон среди вратарей - 43 победы в 59-ти матчах. В десяти из них Коварж не пропустил ни одной шайбы. Сезон он закончил с коэффициентом надежности - 1, 806. Всего за наш клуб Якуб провел 272 матча, 30 из которых – «на ноль». Коварж неоднократно вызывался в чешские сборные разных возрастов, участвовал в Евротуре, Чемпионате мира и Олимпийских играх. Бронзовый призер юниорского чемпионата мира 2006, двукратный бронзовый призер чемпионатов мира (2011, 2012). Участник Матчей звезд КХЛ 2014 и 2019.

Příspěvek sdílený ХК «Автомобилист» (@hcavtomobilist),Bře 27, 2019 v 9:00 PDT

Ruská média v posledních dnech informovala, že Jakub Kovář v Jekatěrinburgu skončí a mohl by zamířit do Omsku, kde by se od příští sezony mohl potkat i s bratrem Janem, současným útočníkem Plzně.

Přestože o českého reprezentačního gólmana projevovaly velký zájem i další přední kluby v KHL, Kovář se nakonec rozhodl zůstat v Jekatěrinburgu, kde dobře zná prostředí a je tam spokojený.

Reklama

Související témata: