Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 0:2Zlín podlehl Olomouci a vypadl z elitní šestky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
40. Yunis 0 : 1
90. Lalkovič 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína ve 26. kole první ligy doma podlehli Olomouci 0:2 a propadli se z šestého na sedmé místo tabulky. O páté výhře Sigmy z posledních šesti zápasů rozhodli Jakub Yunis a střídající Milan Lalkovič. Hanáci drží desátou příčku, "Ševci" ztrácí bod na Mladou Boleslav, která uzavírá skupinu o titul.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Olomouce, ilustrační foto.

Článek

Úvod duelu byl poznamenán zraněním stoperů. Zatímco domácí Buchta se po ošetření do hry vrátil, opora zadních řad Sigmy Beneš i po dlouhém ošetření nikoliv a nahradil ho Štěrba.

Tento moment jakoby ovlivnil kvalitu hry v počátečních minutách. Ani jeden tým se nemohl dostat do řádného tempa, chyběl pohyb, přesnost přihrávek. Nebýt Vyhnalovy hlavičky v desáté minutě, divák by se nudil.

Změna k lepšímu pohledu nastala v polovině první půle. Domácí přidali na rychlosti i důrazu, více se cpali do šestnáctky a vznikaly z toho i šance. Ve výhodné palebné pozici pálil nad Jiráček, nadějně vyhlížela i Holíkova příležitost a málem vlastním gólem skončilo Kalvachovo vypíchnutí přihrávky.

Olomouc se na dostřel Rakovanovy branky dostala až v závěru půle. Nejprve Sladký mířil o kousek vedle, aby pak Falta vybídl na malém vápně Yunise k prvnímu ligovému gólu kariéry.

Lalkovič pečetil výhru

Začátek druhé půle zastihl v lepším rozpoložení hosty, kteří kontrolovali hru, byli více na míči, nicméně ke střelecké možnosti k ohrožení branky se nedostali. Domácí, kterým na hrotu citelně chyběl distancovaný Poznar, hráli příliš komplikovaně a do šířky, ale i tak se dostali do své největší šance, když po standardní situaci a odraženém míči trefil Bartošák břevno.

Blízko ke druhému gólu měla i Olomouc, Yunis uvolnil Dvořáka, který ale z bezprostřední blízkosti netrefil branku. Zlín v závěrečné fázi zápasu vsadil na útočnou notu, ale jeho stereotyp neměl hostující tým problém uhlídat.

Olomouc naopak hrozila brejky. Po jednom z nich, který odtáhl Houska, pálil Zahradníček, ale s gólmanem přeloboval i bránu. Mrzet ho to nemuselo, Sigma i tak své vítězství nejenže uhájila, ale ještě po brejku v nastavení potvrdila gólem Slováka Lalkoviče. Olomouc neprohrála v lize se Zlínem poosmé za sebou.

Fotbalová liga - 26. kolo:
Fastav Zlín - Sigma Olomouc 0:2 (0:1)
Branky: 40. Yunis, 90.+1. Lalkovič. Rozhodčí: Houdek - Vlček, Leška. ŽK: Hlinka, Matejov, Podio, Buchta - Zahradníček, Kalvach. Diváci: 3912.
Zlín: Rakovan - Matejov, Bačo, P. Buchta, Bartošák - Hlinka - Holík, Jiráček, Podio (76. Jakubov), Džafič (65. Čanturišvili) - Vyhnal (69. Železník). Trenér: Pivarník.
Olomouc: M. Buchta - Sladký, Beneš (9. Štěrba), Jemelka, Vepřek - Kalvach - Zahradníček, Dvořák (81. Polom), Houska, Falta (65. Lalkovič) - Yunis. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: