Hlavní obsah

Liberec - Brno 4:3 PPStav série 1:0Bílí Tygři udolali na úvod semifinále brněnské šampiony v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Kvapil 1 : 0
20. Holík 1 : 1
22. Štencel 1 : 2
26. Hudáček 2 : 2
35. Krenželok 3 : 2
37. Zaťovič 3 : 3
69. Jelínek 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce porazili v prvním semifinálovém utkání play off extraligy Brno 4:3 v prodloužení. Bílí Tygři skórovali jako první, pak 1:2 prohrávali a opět 3:2 vedli. Výhru nad obhájcem titulu zajistil vítězi základní části v čase 68:59 kapitán Petr Jelínek. Druhý duel se odehraje ve čtvrtek opět v Liberci od 19 hodin.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Liberce se radují z úvodního gólu.

Článek

V repríze finále z roku 2017 se hrál od úvodního buly pohledný hokej, který nabídl krásné kombinace, povedené individuální kousky, ale také řadu tvrdých soubojů. Pouze chvilku ale účinkoval v tomto představení hostující útočník Hruška, jenž musel opustit scénu v úvodních minutách po souboji s Birnerem.

Ve čtvrté minutě pykal za faul vysokou holí Erat a Severočeši první přesilovku zápasu využili, když Kvapil z kruhu pro vhazování prostřelil Čiliaka pod jeho pravou rukou. Liberec pokračoval v náporu, obvyklém při jeho domácích vystoupeních. Další velké příležitosti Krenželoka a Ordoše ale zůstaly nevyužity.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný Jan Hruška z Brna.

Poté se poprvé výrazněji připomněli také hosté, když Willovu pozornost prověřil z dobré pozice Zaťovič. Ve 14. minutě našlápl Zachar, dostal se až tváří v tvář Čiliakovi, ten však jeho záměr s chytrým zakončením mezi betony přečetl. Strážce brněnské branky pak výtečně zasáhl i proti Lencovi a Kvapilovi. Jen 17 vteřin před přestávkou přetavili svou první početní výhodu v gól také Jihomoravané, když se Holík neukvapil se střelou a pohodlně skóroval do odkryté branky.

Hned v nástupu do druhé třetiny dokonal obrat ze středu dorážející Štencel. V 26. minutě neobvyklým způsobem vyrovnal Hudáček, když si po vyhraném vhazování rychle přehmátl ruku na holi a překvapil Čiliaka zakončením na bližší tyčku.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Brna Marek Čiliak inkasuje třetí gól.

Další obrat přinesl dravý průnik rychlíka Zachara, jenž se podél postranního hrazení protáhl postupně kolem tří protihráčů, bekhendovou žabkou našel najíždějícího Krenželoka a ten nabídkou nepohrdl - 3:2. V 37. minutě však předvedl podobně zdařilou individuální akci Holík, na jejímž konci nabídl vyrovnávací branku Zaťovičovi.

První větší šanci třetího dějství měl Kvapil, Čiliak si však prostor u pravé tyčky pohlídal. Právě Kvapil chvilku poté vypíchl hostům kotouč a snažil se nabrat rychlost ve středním pásmu, ale upláchnout nestihl, neboť Holík ho zastavil hákováním. Hokejisté Komety se ale v oslabení ubránili.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Liberce Roman Will inkasuje třetí gól. Zleva autor gólu Martin Zaťovič z Brna a Marek Zachar.

V 52. minutě vytáhl Will parádní zákroky během pár vteřin proti Holíkovi, Zaťovičovi a Muellerovi. Jen 34 sekund před koncem základní doby šel pykat Birner a pro slabší povahy přišly infarktové chvilky: Čiliak chyboval za brankou a Vlach mohl rozhodnout, jenže brněnská jednička situaci zachránila výstavní robinsonádou.

Zbývající část přesilovky v následném prodloužení Kometa nevyužila. V 67. minutě Čiliak vychytal Hanouska. Chvilku nato museli do čtyř i Brňané a devět vteřin před koncem Kuskova trestu Jelínek rozhodl.

Semifinále play off hokejové extraligy - 1. zápas:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 4:3 v prodl. (1:1, 2:2, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Kvapil (Ševc, Birner), 26. L. Hudáček, 35. L. Krenželok (Zachar, Šmíd), 69. P. Jelínek (Redenbach, L. Krenželok) - 20. P. Holík (Mueller, O. Němec), 22. Štencel (M. Erat), 37. Zaťovič (P. Holík). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Lederer, Kis. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:1. Diváci: 7500 (vyprodáno).
Liberec: Will - Kolmann, Derner, Hanousek, Šmíd, Havlín, Ševc, Doherty - Ordoš, L. Hudáček, Birner - Lenc, Filippi, M. Kvapil - Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok - Lakatoš, Redenbach, J. Vlach. Trenéři: Pešán a P. Augusta.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - M. Erat, J. Hruška, Orsava - Vondráček, L. Čermák, Dočekal - Köhler, Kusko, Mallet. Trenéři: L. Zábranský, Horáček a Pokorný.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4