Hlavní obsah

Baník - Teplice 3:1Ostravští po pěti kolech bez výhry zabrali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Kuzmanovič 1 : 0
22. Kuzmanovič 2 : 0
24. Hora 2 : 1
26. Diop 3 : 1
Záznam online reportáže

Ostrava

Fotbalisté Ostravy v duelu týmů usilujících o první šestku tabulky porazili Teplice 3:1. Dvěma góly se nad vítězství Baníku podílel Nemanja Kuzmanovič, jediný úspěch hostů obstaral jejich jarní kanonýr Jakub Hora, který dosáhl už své jedenácté trefy v sezoně. Baník i podruhé v ročníku s Teplicemi vyhrál a na ostravské půdě je zdolal po dlouhých šesti a půl letech. Ostravští navíc utnuli sérii pěti ligových zápasů bez vítězství a upevnili si místo v elitní skupině.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Autor první branky Ostravy Nemanja Kuzmanovič (vlevo) se raduje se svým spoluhráčem Milanem Jiráskem.

Článek

Přestože domácí kvůli zraněním a trestům museli na lavičku povolat tři mladíky z juniorky, základní sestavě i bez kapitána Milana Baroše úvod zápasu vyšel brilantně a určitě nejlépe z dosavadních jarních zápasů.

Baník byl maximálně produktivní a aktivní vstup do zápasu gólově zhodnotil už ve 14. minutě. Po dlouhém sólu Granečného se do jeho přihrávky uvnitř vápna bez přípravy opřel Kuzmanovič a Grigarovi míč propadl za záda.

Ostravané soupeře přetlačili bojovností a nasazením. Ve 22. minutě Jirásek získal míč ve středu pole a po jeho přihrávce za obranu Kuzmanovič balon podél Grigara posunul podruhé do sítě.

Teplice ale ihned kontrovaly kanonýrem Horou, který se ve 24. minutě krásně prosadil volejem levačkou k tyči. Dal svůj šestý gól z posledních pěti zápasů.

Ale strhující průběh pak znovu okořenil Baník. Dvě minuty po Horovi uvolnil Jirásek přetaženým centrem za obranu Diopa, který zblízka jen nastavil kopačku a potřetí překonal Grigara. Jirásek svůj stý ligový zápas ozdobil dvěma asistencemi.

Hostující kouč Hejkal reagoval už po půlhodině na špatný vývoj stažením Soungoleho a v půlce i Ljevakoviče, ale svůj soubor se mu nepodařilo nastartovat k ofenzívě ani tlaku.

Domácí i ve druhé půli měli zápas pod kontrolou a častěji se dostávali do zakončení. Kousek štěstí scházel ke gólu Fillovi.

Až v závěru se do slibné pozice probíjel teplický Kuchta, ovšem Procházka mu vystřelit nedovolil. Severočeši tak z Ostravy po bezmála sedmi letech cestují bez bodového zisku.

Fotbalová liga - 27. kolo:
Baník Ostrava - FK Teplice 3:1 (3:1)
Branky: 14. a 22. Kuzmanovič, 26. Diop - 24. Hora. Rozhodčí: Ardeleanu - Myška, Kožár. ŽK: Fillo, Granečný - Hyčka, Kuchta, Hošek. Diváci: 10 786.
Ostrava: Laštůvka - Fillo, Procházka, Stronati, Fleišman - Holzer, Jánoš, Jirásek (88. Mešaninov), Granečný - Kuzmanovič (90. Bolf), Diop (90. J. Šašinka). Trenér: Páník.
Teplice: Grigar - Vondrášek (76. Knapík), Jeřábek, Čmovš, Hyčka - Ljevakovič (46. Hošek), Soungole (34. Trubač) - Jindráček, Hora, Žitný - Kuchta. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: