Hlavní obsah

Obránce Budějovic skončil po zákroku Jágra na JIP. V sezoně už si nezahraje

Praha

Baráž o extraligu se nevyvíjí podle jejich představ, vždyť po pěti kolech ze dvanácti jim s pouhými dvěma body patří poslední, čtvrtá příčka. A do toho musejí hokejisté Českých Budějovic skousnout velmi nepříjemnou zprávu. Pro jejich nejproduktivnějšího obránce základní části první ligy Žigu Pavlina skončila po souboji s Jaromírem Jágrem sezona.

Foto: Jan Luxík, www.hcmotor.cz

Hokejový obránce Českých Budějovic Žiga Pavlin.

Článek

Pavlin se zranil ve 28. minutě pátečního střetnutí s Kladnem poté, co se dostal v souboji o puk do kontaktu s Jágrem, který ho zezadu lehce krosčekoval. Rozhodčí celou situaci neposoudili jako nedovolený zákrok a v pokračující hře Rytíři zvýšili na 4:0.

Třiatřicetiletý slovinský reprezentant zůstal v bolestech v pokleku na ledě a na střídačku mu musel pomoct spoluhráč. Okamžitě zamířil do nemocnice. „Žiga má zlomené žebro a další zdravotní problém, který ale nechce veřejně specifikovat," řekl Sport.cz marketingový a PR ředitel Motoru Tomáš Kučera.

Pavlin ležel pár dní dokonce na jednotce intenzivní péče, v nemocnici dál zůstává na pozorování. „Ať je to, jak chce, zranění jsou součástí hokeje. Žiga leží na JIP... Určitě by přitom chtěl být s námi na střídačce a hrát," řekl trenér Českých Budějovic Václav Prospal po nedělním duelu s Pardubicemi.

Reklama

Související témata: