Hlavní obsah

Chomutov - Č. Budějovice 1:0Chomutov po čtyřech prohrách zabral, výhru vystřelil kapitán týmu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Tomica 1 : 0
Záznam online reportáže

Chomutov

Hokejisté Chomutova zdolali v 6. kole baráže o extraligu Motor České Budějovice 1:0 a uspěli po sérii čtyř porážek. O výhře posledního týmu nejvyšší soutěže nad vítězem první ligy rozhodl v 18. minutě útočník Marek Tomica. Kanadský gólman Justin Peters udržel podruhé v baráži čisté konto. Jihočeši zůstávají se dvěma body poslední.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Zdeněk Kutlák z Budějovic, Marek Tomica z Chomutova a brankář Budějovic Petr Kváča.

Článek

České Budějovice stejně jako v neděli nastoupily bez slovinského obránce Žigy Pavlina, který v pátek po zákroku kladenské hvězdy Jaromíra Jágra v domácím utkání 4. kola skončil v nemocnici. Se zlomeným žebrem a dalším nespecifikovaným zraněním zůstává na jednotce intenzivní péče.

Piráti měli usnadněný vstup do duelu přesilovkou, ve které Koblasa z mezikruží přestřelil. Vzápětí Chrpa dotáhl náznak úniku jen do nevýrazného zakončení. Po polovině úvodní třetiny stál na konci rychlého útoku hostů Karabáček, jenž před odkrytou brankou neuspěl. V 18. minutě se po Blahově ráně z dorážky prosadil bekhendem kapitán Tomica.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Milan Dančišin z Budějovic, Jakub Sklenář z Chomutova a brankář Petr Kváča.

V úvodu prostředního dějství Tomica vybídl Dudu, jenž však před odkrytou brankou nezakončil. Následně se Motor prezentoval kvalitní přesilovkou, kdy Plášil trefil Peterse do masky. Dobře si vedl i v oslabení, v kterém dorážel nebezpečně pouze Sklenář v samém závěru dvouminutové výhody Pirátů. Od 35. minuty hrály České Budějovice dvě početní výhody, ale kanadský gólman za svá záda nic nepropustil.

Na začátku třetí třetiny se v oslabení prosmýkl za domácí obranu Pýcha, ale po kličce do bekhendu se mu vyrovnat nepodařilo. Ze hry ve čtyřech na obou stranách si Piráti přenesli tlak, z kterého ale vedení nepojistili.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Chomutova se radují z gólu.

V 54. minutě mohl definitivně rozhodnout Koblasa, který v přečíslení trefil jen boční síť. Motor z následného tlaku nic nevytěžil a v závěru mu navíc zkomplikovalo situaci Heřmanovo vyloučení. Piráti tak těsný náskok uhájili.

6. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - ČEZ Motor České Budějovice 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 18. Tomica (Šťovíček, Blaha). Rozhodčí: Hejduk, Veselý - Pešek, Ganger. Vyloučení: 5:4. Bez využití. Diváci: 2763.
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz - Klhůfek, V. Růžička ml., J. Sklenář - T. Svoboda, Huml, Koblasa - Duda, Šťovíček, Tomica - Chrpa, Chlán, A. Dlouhý. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
České Budějovice: Kváča - M. Jandus, Vydarený, Pýcha, Plášil, V. Prospal ml., Kutlák - Šimánek, Gilbert, Babka - Karabáček, M. Novák, Z. Doležal - M. Čermák, R. Přikryl, M. Heřman - Kachyňa, Dančišin, J. Doktor. Trenéři: V. Prospal st., Totter a S. Hrubec.

Reklama