Hlavní obsah

Chomutov - Kladno 1:3Jágr zářil! Dvěma parádními zásahy složil Piráty na lopatky

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Jágr 0 : 1
15. Koblasa 1 : 1
49. Jágr 1 : 2
60. Strnad 1 : 3
Záznam online reportáže

Chomutov

Kladenský hokejový Bůh Jaromír Jágr úřadoval. Zkušený útočník s číslem 68 na dresu dvěma góly zařídil vítězství Rytířů v utkání baráže o extraligu na ledě Chomutova. Středočeši vyhráli 3:1 a pojistili si druhou příčku v barážové tabulce, před třetími Piráty mají náskok 8 bodů. Do konce baráže zbývá odehrát pět kol.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Kladenský hráč Jaromír Jágr střílí druhý gól chomutovskému brankáři Justinu Petersovi v utkání baráže.

Článek
Fotogalerie

Po opatrnějším úvodu rozproudil dění úvodní gól, o který se postaral Jágr v polovině páté minuty. Plekanec ho našel najetého v dobré pozici na kruhu a legendární útočník procedil i s pomocí tyčky ranou bez přípravy puk do branky za Petersovými zády.

Piráti pak nevyužili úvodní přesilovku. Ve 12. minutě zahrozil Klhůfek, jenže nemířil přesně. Jen krátce nato se před Severočechy otevřela obrovská příležitost na vyrovnání, když museli na trestnou lavici společně Strnad s Plekancem. Vytěžili z toho ale jen tyč, kterou napálil Koblasa.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Ronald Knot z Chomutova, Jakub Strnad z Kladna a brankář Chomutova Justin Peters v akci během utkání hokejové baráže o extraligu.

Právě Koblasa si ale v 15. minutě spravil chuť. Lakosovi v rohu kluziště za vlastní brankou utekl kotouč do rohu, kde ho vybojoval Stránský pro Koblasu a protože na toho Kladenští zcela pozapomněli, mohl si v klidu vychutnat Cikánka. Hostům mohl v přesilovce vrátit vedení Jágr, jenže Peters byl proti.

Na začátku druhé části se Kladnu nepovedla přesilovka. Ve 25. minutě byl blízko gólu Huml, jenže hosté mu nedovolili zakončit do odkryté branky. Aktivní Koblasa pak prověřil Cikánkovu pozornost ostrým pokusem mezi betony, při dorážce ale neuspěl ani Flemming.

Ve třetím dějství pálil při přesilovce z ideální pozice nad Strnad. Ve 49. minutě dal Jágr vzpomenout na dřívější časy, kdy kraloval NHL a obrany soupeřů si nevěděly rady, jak ho zastavit. Na vlastní modré čáře převzal puk od Melky a přestože na něho na útočné modré čáře čekalo trio Pirátů, majitel kladenského klubu se protáhl do zakončení a celou akci vyšperkoval tváří v tvář proti Petersovi blafákem do bekhendu.

Brzy poté se provinil proti pravidlům Vampola, jenže domácí už nedokázali najít cestu k vyrovnání ani během posledních 70 vteřin, kdy to zkusili s hrou bez brankáře. Naopak přesně s vypršením hrací doby trefil opuštěnou branku Strnad. Že to stihl, potvrdil sudí u videa.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 15. Koblasa (J. Stránský) - 5. Jágr (Plekanec, Zajíc), 49. Jágr (Melka, A. Lakos), 60. Strnad (Plekanec, B. Nash). Rozhodčí: Hribik, Kika - Kis, D. Klouček. Vyloučení: 5:5. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno)
Chomutov: Peters - Flemming, Jank, Knot, Štich, Blaha, Dietz - Klhůfek, V. Růžička ml., Koblasa - J. Stránský, Huml, Tomica - Duda, Šťovíček, J. Sklenář - T. Svoboda, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
Kladno: Cikánek - J. Říha, Kehar, B. Nash, Zajíc, A. Lakos, P. Hořava - Jágr, Plekanec, Zikmund - Redlich, Vampola, J. Strnad - Melka, Machač, Svedlund - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák, Lidický a Kregl.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Pardubice 12 46 : 26 27
2 Kladno 12 30 : 30 22
3 Chomutov 12 31 : 37 18
4 České Budějovice 12 26 : 40 5

Reklama

Související témata: