Hlavní obsah

Pardubice - Č. Budějovice 2:0Hokejové Pardubice si v baráži užívají, nedostaly ani gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Poulíček 1 : 0
46. Horký 2 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Pardubic vyhráli v pátečním utkání baráže o extraligu na domácím ledě nad Českými Budějovicemi 2:0 a dál vedou tabulku. Pět kol před koncem baráže mají na třetí Chomutov náskok jedenácti bodů.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubická radost v utkání hokejové baráže o extraligu. Patrik Poulíček a Petr Sýkora oslavují gól v síti Motoru České Budějovice.

Článek
Fotogalerie

Ačkoliv v první třetině zápasu gól nepadl, diváci viděli mnoho šancí na obou stranách. Pomohla k tomu i častá vyloučení. Motor si paradoxně největší šance připravil při pardubických přesilovkách, kdy Kacetl zlikvidoval šance Dančišina i Plášila a unikající Heřman pálil vedle. Dynamo mohl v početní výhodě poslat do vedení Hovorka, ale netrefil prázdnou branku a dorážejícího Rolinka vychytal Kváča.

Pardubice nezužitkovaly ani dvě zkrácené přesilovky pět na tři a v závěru první části si Kváča poradil i s velkou možností Machaly. Českobudějovický brankář odolával až do 22. minuty, kdy ho po přečíslení překonal Poulíček. První gól odstartoval sérii pardubických možností, během které nepochodil Rolinek a Ihnacak po kličce nestihl zasunout puk do odkryté klece. Gólovou radost sebral Kváča i Klozovi.

Foto: David Taneček, ČTK

Budějovický brankář Petr Kváča zasahuje v utkání baráže o hokejovou extraligu.

Velké šance se střídaly na obou stranách a blízko k vyrovnání byli při budějovickém tlaku Gilbert a Heřman, ale ani jeden nedokázal dorazit kotouč za sedícího Kacetla. I Pardubice zahrozily v oslabení, kdy váhajícího obránce obral o puk Machala, jenže Kváča zareagoval včas. Pardubický útočník se ocitl sám před brankou i na začátku třetí části v přesilovce a tentokrát mířil vedle.

Remízový stav pak mohl zajistit Karabáček, který si odpykal dvouminutový trest za průpovídky k rozhodčímu, ale samostatný únik pořádně ani nezakončil. A brzy litoval, protože ve 46. minutě ujeli do přečíslení Machala s Horkým a druhý jmenovaný zvýšil na 2:0. Machala byl v hlavní roli i při další šanci, když v oslabení ujížděl s Hovorkou jen proti Kváčovi, ale gól znovu nedal. Na konečném výsledku to nic nezměnilo, Dynamo dvougólový náskok udrželo.

7. kolo baráže o hokejovou extraligu:
HC Dynamo Pardubice - ČEZ Motor České Budějovice 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 22. Poulíček (P. Sýkora, Eklund), 46. L. Horký (Machala, Poulíček). Rozhodčí: Kubičík, Lacina - Bryška, Lederer. Vyloučení: 7:8. Bez využití. Diváci: 9185.
Pardubice: Kacetl - Holland, Eklund, Schaus, J. Mikuš, Nedbal, Porseland - P. Sýkora, Ihnacak, M. Kratochvil - Hovorka, Bubela, Rolinek - L. Horký, Poulíček, Machala - J. Kloz, Marosz, Perret. Trenéři: Lubina, Čáslava a R. Král.
České Budějovice: Kváča - M. Jandus, Pýcha, Plášil, Kutlák, Vydarený, Kachyňa - Karabáček, Gilbert, Z. Doležal - M. Beránek, Šimánek, Babka - M. Novák, R. Přikryl, P. Novák - M. Čermák, Doktor, M. Heřman - Dančišin. Trenéři: V. Prospal st., Totter a S. Hrubec.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Pardubice 12 46 : 26 27
2 Kladno 12 30 : 30 22
3 Chomutov 12 31 : 37 18
4 České Budějovice 12 26 : 40 5

Reklama

Související témata: