Hlavní obsah

Tottenham - Huddersfield 4:0Lucas se blýskl hattrickem, Pogba proměnil dvě penalty

Aktualizováno

Fotbalisté Tottenhamu porazili v anglické lize i díky hattricku Lucase 4:0 Huddersfield a dostali se na třetí místo před Chelsea. Paul Pogba zařídil Manchesteru United dvěma proměněnými penaltami domácí výhru nad West Hamem 2:1. Vysoké vítězství si připsal Bournemouth, který vyhrál 5:0 v Brightonu. Útočník Matěj Vydra sledoval jen z lavičky výhru Burnley nad Cardiffem 2:0.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Lucas Moura z Tottenhamu po utkání s Huddersfieldem.

Článek

Tottenham si poradil s už jistým sestupujícím, ačkoliv mu v základní sestavě chyběli dva nejlepší střelci. Kapitán Harry Kane bude kvůli zraněnému kotníku mimo hru zřejmě do konce sezony a korejský útočník Son Hung-min odehrál před středeční čtvrtfinálovou odvetou Ligy mistrů proti Manchesteru City jen závěrečné čtyři minuty. Tradiční střelce zastoupil hattrickem Lucas, který se dvakrát trefil až v závěru zápasu. Čtvrtý zásah přidal Wanyama.

Tottenham zvítězil nad Huddersfieldem i ve čtvrtém vzájemném utkání v nejvyšší soutěži s celkovým skóre 12:0. Na svém novém stadionu zůstávají svěřenci Mauricia Pochettina po třech zápasech stoprocentní.

Pogba proměnil první pokutový kop v 19. minutě prudkou ranou k opačné tyči, než skákal brankář Fabiaňski. Krátce po změně stran ale vyrovnal Anderson a stal se prvním hráčem "Kladivářů" od ročníku 2001/02, který se prosadil proti United v obou zápasech v sezoně.

Foto: Carl Recine, Reuters

Manchesterský Paul Pogba se chystá na penaltu.

V 80. minutě fauloval Fredericks unikajícího Martiala a Pogba druhou penaltou rozhodl o vítězství domácích. Celkově "Rudí ďáblové" kopali v této sezoně Premier League už dvanáct penalt, což je klubový rekord.

Bournemouth dotáhli k vysoké výhře v Brightonu útočník Wilson s krajním záložníkem Fraserem. Oba si připsali gól a dvě asistence. Dohromady v této sezoně spolupracovali u jedenácti branek, což se naposledy v Premier League podařilo Alanu Shearerovi a Mikeu Newellovi v sezoně 1995/96.

Bournemouth má pět kol před koncem na sestupové pozice náskok 13 bodů a je téměř jistě zachráněný. Brighton je pět bodů nad sestupem, na osmnáctý Cardiff má ale zápas k dobru.

Burnley získalo důležité tři body proti Cardiffu díky dvěma brankám útočníka Wooda. Novozélandský reprezentant se trefil od začátku minulé sezony v lize už dvacetkrát a je nejlepším střelcem týmu. Svěřenci trenéra Dychea mají na svého soupeře náskok jedenáct bodů.

Nathan Redmond dvakrát skóroval při vítězství Southamptonu 3:1 nad Wolverhamptonem a přiblížil svůj tým k záchraně v soutěži.

nglická fotbalová liga - 34. kolo:
Tottenham - Huddersfield 4:0 (27., 87. a 90.+3 Lucas, 24. Wanyama)
Brighton - Bournemouth 0:5 (33. Gosling, 55. Fraser, 74. Brooks, 81. Wilson, 90.+2 Stanislas)
Burnley - Cardiff 2:0 (31. a 90.+2 Wood)
Fulham - Everton 2:0 (46. Cairney, 69. Babel)
Southampton - Wolverhampton 3:1 (2. a 30. Redmond, 71. Long - 28. Boly)
Manchester United - West Ham United 2:1 (19. z pen. a 80. z pen. Pogba - 49. Anderson)

Reklama

Související témata: