Hlavní obsah

Plzeň - Třinec 3:1Stav série 3:3Skvělého Frodla přelstil jen Polanský a Plzeň srovnala krok. Finalistu určí až sedmá bitva v Třinci

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Pour 1 : 0
36. Indrák 2 : 0
50. Polanský 2 : 1
60. Gulaš 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně zažehnali v sobotu před vlastními fanoušky konec sezony. V šesté semifinálové partii play off zdolali Třinec 3:1, když se o góly postarali Pour, Indrák a Gulaš. Svěřenci Ladislava Čiháka si vynutili rozhodující sedmý zápas, který je na programu v pondělí od 17 hodin na ledě Slezanů.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Střelec Milan Gulaš z Plzně se raduje z gólu proti Třinci.

Článek

Plzeňští, kteří postrádali v sestavě útočníka Denise Kindla a také klíčového beka Conora Allena, byli od začátku hodně aktivní, pohybliví a dobře napadali. Zaplněné ochozy viděly hlavně šance domácích, po pár vteřinách jim ale dost zatrnulo. Po Marcinkově dělovce od modré propadl Frodlovi puk, za brankovou čáru se však nedoplížil. Obránce Pulpán ho před dojíždějícím Werekem na poslední chvíli odpálil do bezpečí.

Škoda pak soupeře zatlačila. První přesilovku sice nevyužila, krátce po ní ale Gulaš od zadního mantinelu našel zpoza branky Poura, jenž pohotovou střelou na první tyč rozvlnil síť. Hned poté při závaru nedotlačil za Hrubce kotouč Eberle ani dorážející Straka. V přečíslení nepřekonal Frodla tečí Adamský a závěr třetiny patřil znovu Západočechům

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Dominik Frodl a Lukáš Kaňák z Plzně a David Cienciala a Guntis Galvinš z Třince.

Kovář zachytil třinecké vyhození, v tísni zkusil blafák, jenže na Hrubce nevyzrál stejně jako o chvíli později z dorážky. Když neuspěli ani Indrák s Nedorostem, opouštěly oba celky led za stavu 1:0 pro domácí.

Klíčovým mužem prostřední dvacetiminutovky se stal třinecký útočník Adamský. Nejprve měl na holi vyrovnání, když se k němu ve 29. minutě odrazil puk, jenže jeho bekhendový blafák lapil Frodl do lapačky.

Necelé čtyři minuty před pauzou pak Adamského nešťastně trefil při oslabení zezadu do výstroje Doudera, Němec puk rychle posunul Indrákovi, ten se protáhnul k brance a střelou pod horní tyč zvýšil na 2:0. Plzeňští tak využili už svoji patnáctou přesilovku v letošním play off.

Atmosféra v aréně byla výborná. Fandilo se hodně bouřlivě, ale zároveň slušně a korektně, i když desítky diváků slíbily to, co před zápasem avizovaly. Na protest oblékly oranžové reflexní vesty.

Oceláři se v závěrečné části snažili o zvrat, obtížně však hledali recept na výborně chytajícího Frodla. Plzeňský mladík nejprve vybruslil v šanci Růžičku, následně mu betonem zneškodnil tutovku a poté ještě zastavil pokus Chmielewského.

Brankář Škody však čisté konto nakonec neudržel. Adamský ještě Frodla nepřekonal, dorážející Polanský ale přece jen snížil. Oceláři vycítili šanci, jenže podruhé už puk do branky nedopravili. Naopak třetí gól měl na holi v přečíslení dva na jednoho Pulpán. V závěru měl prodloužení na hokejce Gernát. Branku ovšem zblízka minul a domácí trestali. Necelou minutu před koncem dostal kotouč do branky s pomocí tyče Gulaš.

Semifinále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 6. Pour (Gulaš, Čerešňák), 36. Indrák (V. Němec), 60. Gulaš (Jan Kovář) - 50. Polanský (Adamský). Rozhodčí: Pešina, Šír - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Diváci: 6116. Stav série: 3:3.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Moravčík, N. Jones, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Jan Kovář, Pour - Indrák, Kracík, V. Němec - Kratěna, V. Nedorost, Stach - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Preisinger. Trenéři: Čihák, Jiří Hanzlík a Pejchar.
Třinec: Hrubec - Gernát, Dravecký, D. Musil, Galvinš, M. Doudera, Husák - Martin Růžička, P. Vrána, Chmielewski - Hrňa, Marcinko, Werek - Svačina, Polanský, Adamský - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Cienciala. Trenéři: Varaďa, M. Zadina a Raszka.

Reklama

Související témata:

Pavouk - Extraliga play off 2019

  • Předkolo

  • Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav Zlín - logo Zlín
    3 : 2
  • Vítkovice - logo Vítkovice Sparta - logo Sparta
    3 : 1
  • Čtvrtfinále

  • Liberec - logo Liberec Mladá Boleslav - logo Mladá Boleslav
    4 : 1
  • Hradec Králové - logo Hradec Králové Brno - logo Brno
    0 : 4
  • Třinec - logo Třinec Vítkovice - logo Vítkovice
    4 : 0
  • Plzeň - logo Plzeň Olomouc - logo Olomouc
    4 : 3
  • Semifinále

  • Liberec - logo Liberec Brno - logo Brno
    4 : 2
  • Třinec - logo Třinec Plzeň - logo Plzeň
    4 : 3
  • Finále

  • Liberec - logo Liberec Oceláři Třinec - logo Oceláři Třinec
    2 : 4