Hlavní obsah

Karviná - Zlín 2:0Karviná prodloužila trápení Zlína a odskočila poslední Dukle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Wágner 1 : 0
81. Budínský 2 : 0
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté předposlední Karviné v 28. kole první ligy porazili 2:0 Zlín a poslední Dukle odskočili v tabulce na rozdíl čtyř bodů. O výhře domácích rozhodli Tomáš Wágner a Lukáš Budínský, který navíc nedal penaltu. Hosté prodloužili sérii bez bodu i vstřelené branky na čtyři zápasy a od příček pro skupinu o udržení je dělí jen tři body.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Trenér Karviné František Straka, ilustrační snímek.

Článek

Karviná vstoupila do utkání skvěle a už ve druhé minutě se ujala vedení. Po rohovém kopu Ba Louy se k míči na vzdálenější tyči dostal volný Wágner a uklidil míč do branky. Hosté byli po inkasovaném gólu v šoku a domácí se snažili toho využít, ale v prvním poločase už se neprosadili.

Zlín poprvé zahrozil v 15. minutě, ale Bartošákova střela byla spíš propagační. Poznarův pokus ve 23. minutě už byl nebezpečnější. Hostující útočník se pokusil obstřelit brankáře Berkovce, ale nakone netrefil branku. Blízko gólu byl Poznar v 37. minutě, kdy Berkovec jeho pokus jen vyrazil, ale míč padající do branky stihl ještě chytit.

Druhý poločas začal jako ten první. Po Lingrově vysunutí běžel sám na branku Wágner, ale neměl rychlost, tak patičkou přiklepl balon Ba Louovi, kterého ve vápně dvakrát zablokovali zlínští zadáci. Druhý gól mohli domácí dát v 64. minutě po faulu Matejova na Ba Louu, ale Budínský z nařízené penalty trefil jen tyč.

Karviná se nakonec pojistky dočkala v 81. minutě. Nejprve velkou šanci zahodil Ba Loua, ale chvíli na to našel na hranici vápna Budínského, který tentokrát nezaváhal. Karviná si tak připsala druhé vítězství ve dvou posledních zápasech a poslední Dukle odskočila v tabulce na rozdíl čtyř bodů. Pražané ale mají nedělní duel v Jablonci k dobru.

Zlín si naopak dvě kola před koncem základní části zkomplikoval boj o umístění ve skupině o Evropskou ligu. Na devátém místě má 36 bodů a od jedenácté Opavy i dvanáctého Slovácka, které už jsou na příčkách pro skupinu o udržení, dělí moravský celek už jen tři body.

28. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branka: 2. Wágner, 81. Budínský. Rozhodčí: Matějček - Blažej, Hock. ŽK: Krivák (Karviná). Diváci: 2114.
Karviná: Berkovec - Krivák, Dreksa, Rundič, Záhumenský - Budínský, Smrž - Ba Loua (83. Letič), Lingr (89. Bukata), Guba (70. Čolič) - Wágner. Trenér: Straka.
Zlín: Rakovan - Matejov (82. Jakubov), Bačo (35. Železník), Buchta, Gajič - Hlinka (66. Podio) - Holík, Jiráček, Čanturišvili, Bartošák - Poznar. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: