Hlavní obsah

Č. Budějovice - Chomutov 1:3Budějovice po prohře s Chomutovem ztratily šanci na postup

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Štich 0 : 1
37. Flemming 0 : 2
53. Klhůfek 0 : 3
57. Karabáček 1 : 3
Záznam online reportáže

České Budějovice

Hokejisté Českých Budějovic v 8. kole baráže o extraligu podlehli Chomutovu 1:3 a definitivně tak ztratili šanci na postup do nejvyšší soutěže. Čtyři kola před koncem baráže ztrácí na druhé Kladno 13 bodů. Chomutov naopak na třetím místě snížil svůj odstup na Kladno na pět bodů.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Budějovický gólman Jan Strmeň hypnotizuje puk na holi Václava Karabáčka.

Článek

České Budějovice už před zápasem věděly, že jejich naděje na postup do extraligy je minimální. V dnešním duelu začali Jihočeši ofenzivně, ale z tlaku nic nezískali. Naopak ještě před koncem první poloviny úvodní třetiny prohrávali, když se trefil chomutovský Štich.

Podobný průběh měla i druhá část. Českobudějovičtí se snažili, ale šancí si mnoho nevypracovali. Na opačné straně Chomutov s útočnými výpady šetřil, ale byl efektivní. V závěru druhé třetiny se pak prosadil Flemming a hosté vedli 2:0.

V podobné režii se hrála i třetí část utkání. České Budějovice se chtěly tlačit do zakončení, ale jejich pokusy končily často nepřesností nebo zaváháním. Chomutovu opět stačilo minimum na skórování. Klhůfek udělal kličku brankáři Strmeňovi a navýšil stav na 3:0 pro hosty.

Jihočeši do konce zápasu dokázali aspoň snížit, když se v přesilovce pět na tři povýšené odvoláním brankáře trefil Karabáček. Více zdramatizovat zápas ale již nedokázali, i když i nadále riskovali při hře bez gólmana.

ČEZ Motor České Budějovice - Piráti Chomutov 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 57. Karabáček (Pýcha, M. Novák) - 9. Štich (Chlouba, Chrpa), 37. Flemming (Chlouba, L. Blaha), 53. Klhůfek (Jank, Koblasa). Rozhodčí: Hradil, Kika - Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Diváci: 6288.
České Budějovice: Strmeň - Pýcha, Plášil, Kachyňa, Kutlák, M. Jandus, Vydarený - M. Heřman, Gilbert, M. Novák - P. Novák, Doktor, M. Beránek - Babka, R. Přikryl, Šimánek, - Z. Doležal, Dančišin, Karabáček. Trenéři: Prospal, Totter a S. Hrubec.
Chomutov: Peters - Knot, Flemming, Jank, Štich, L. Blaha, L. Kovář, Trefný - Klhůfek, Sklenář, Koblasa - J. Stránský, Huml, Tomica - Duda, Šťovíček, Dlouhý - T. Svoboda, Chlouba, Chrpa. Trenéři: V. Růžička st., Martínek a J. Šťastný.
PořadíPoř. Tým Z Skóre Body
1 Pardubice 12 46 : 26 27
2 Kladno 12 30 : 30 22
3 Chomutov 12 31 : 37 18
4 České Budějovice 12 26 : 40 5

Reklama

Související témata: