Hlavní obsah

Šokovaní fotbalisté schovávali tváře v dlaních. Senegalský brankář si po srážce se spoluhráčem zlomil obě nohy

Děsivá scéna na trávníku! Hráči odvraceli zrak. Velké sportovní neštěstí potkalo senegalského reprezentačního gólmana Khadima N'Diayeho během víkendového čtvrtfinále africké Ligy mistrů. Po srážce se spoluhráčem ho musela sanitka odvést ze hřiště rovnou do nemocnice v Rabatu se zlomeninami obou nohou.

Senegalský reprezentační gólman Khadim N´Diaye si po srážce se spoluhráčem zlomil obě nohy.

 
Článek

Do čtvrtfinále africké CAF Ligy mistrů proti sobě nastoupily celky Wydad Casablanca z Maroka a Horoya AC z Guiney. Do konce utkání zbývalo něco málo přes pět minut a stav 4:0 pro domácí znamenal pohodlné vítězství. Čtyřiatřicetiletý brankář hostů si ze zápasu vedle vysoké porážky bohužel odnesl i děsivé zranění.

Marocký tým chtěl přidat ještě jednu branku, a tak se po pasu ze středu hřiště pustili do souboje o balon domácí útočník s hostujícím Boubacarem Samassekouem. Jenže proti míči v plné rychlosti vyrazil i gólman N'Diaye a místo odkopu se se svým spoluhráčem tvrdě střetl na hranici velkého vápna a zlomil si obě holenní kosti.

Senegalský reprezentační brankář okamžitě zvedal ruku a přivolával zdravotníky. To že Wydad vsítil pátou branku v tu chvíli nikoho příliš nezajímalo, protože na trávníku se odehrávala scéna jak z hororu. Hráči, kteří spatřili gólmanovy zlomené nohy, odvraceli zrak a schovávali tváře v dlaních.

Spoluhráči, protihráči i rozhodčí byli neštěstím naprosto šokováni. N'Diayeho putoval rovnou do marocké metropole Rabatu na chirurgii. Doba hráčovy rekonvalescence podle serveru Dailymail.co.uk prozatím není známa.

Gólmana podpořilo vedení klubu. Přestože mu na konci letošního ročníku končila smlouva, majitel klubu se rozhodl nešťastníkovi nabídnout její tříleté prodloužení. Gólmanovi údajně zaplatí i trenérské kurzy v Evropě.

Reklama