Hlavní obsah

Hrdý šampion MMA. Český bojovník poslal soupeře k zemi a slaví historický úspěch

Bojoval za sebe i za Českou republiku v dalekém Japonsku. Na svůj největší zápas MMA kariéry přišel s národní vlajkou okolo ramen. Hrdost a touha po vítězství z něj jen sálala. Dočkal se radosti a loučil se opět s vlajkou. Český zápasník MMA Jiří Procházka vybojoval v Jokohamě na galavečeru organizace Rizin FF mistrovský pás v polotěžké váze do 93 kilo, když porazil Američana Muhammeda Lawala. Právě si zapsal největší mezinárodní úspěch českého MMA.

Foto: Repro: video

Jiří Procházka po vítězném fightu v Japonsku, kde získal mistrovský pás v polotěžké váze.

Článek

Procházka tři roky neprohrál, nyní drží šňůru osmi vítězství. Naposledy poznal porážku právě s Lawalem. Navíc zažil K.O. Teď tu byla odveta, díl druhý. Tentokrát ale premiérově o mistrovský pás. Proti předchozí bitvě se Procházka posunul, hlavně mentálně. V zápase vyšší level také předvedl. Začal opatrně, hlídal si nástupy soupeře a ve třetím kole poslal soupeře k zemi. Duel byl ukončen před časovým limitem.

„Úžasný pocit. Jsem rád, že mi byl soupeřem můj učitel. Poslední tři roky jsem měl v hlavě prohru, jeho ukončení. Cítím, že v Japonsku jsem se posunul, díky, že jsem tu mohl být," děkoval v ringu, poté co mu byl přidělen pás šampiona.

Procházkova cesta k titulu
„Získal jsem amatérský titul MČR v thajském boxu. Po třech letech a celkově jedenácti zápasech jsem přešel k MMA, kde jsem se probojoval v organizaci GCF až k titulu, který jsem získal v prosinci 2013. Poté následovaly zápasy v zahraničí, Rusko, Německo. Následovala obhajoba titulu GCF, a poté přestup do organizace RIZIN v Japonsku, která je následovníkem proslulé organizace PRIDE.“

„Chci se zaměřit na ukončení soupeře," řekl Procházka v medailonku před bojem o pás šampiona. Trpělivostí tohoto stavu ve svém posledním zápase dosáhl a připsal si osmé vítězství v řadě. To nejdůležitější.

„MMA beru jako bojový sport i jako bojové umění. Zápas je zkouška, jde mi o ověření toho, co jsem se naučil. O potvrzení, že jsem nabral správný směr a že se můžu dál vyvíjet," okomentoval zápasník z Jetsaam Gymu Brno svůj postoj k MMA.

Jiří Denisa Procházka a jeho sedm let v MMAVideo: Sport.cz

První profesionální zápas si šestadvacetiletý bojovník připsal v Mladé Boleslavi před sedmi let. V neděli v Jokohamě získal prestižní pás světové organizace Rizin FF. „Připadá mi to mnohem dýl než sedm let. V začátcích jsem se nechal unášet emocemi, tolik jsem se nekontroloval. Po zápase jsem měl vždycky zvyk, že jsem zařval na plný pecky - jsem král. Nechával jsem projevovat strašně emoce, postupně si člověk uvědomuje, že je to jen součást," přiznal pro Sport.cz.

V Japonsku si zase zařval. Měl důvod, stal se králem.

Reklama

Související témata: