Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jablonec 1:0Klokani utnuli domácí čekání na vítězství. Triumf zařídili Bartek a skvělý Fryšták

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Bartek 1 : 0
Záznam online reportáže

Radek MalinaSport.czPrávo

Fotbalisté Bohemians 1905 slaví vítězství na domácím stadionu! V neděli doma porazili Jablonec. Triumf před vlastním publikem slavili Klokani v úvodním kole soutěže, pak třináct ligových zápasů v Ďolíčku maximálně brali bod za remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Tomáš Fryšták předvedl výborný výkon

Článek

Radost Klokanů zařídil David Bartek. Dlouhých 555 minut totiž trvalo čekání fotbalistů Bohemians 1905 na vstřelení ligové branky na domácím stadionu. Od Krchovy trefy v listopadovém souboji s Příbramí totiž vyšli Klokani šestkrát střelecky naprázdno.

Trápení utnul v neděli Bartek, jehož nechali jablonečtí zadáci po Dostálově centru z pravé strany zcela nekrytého z vzdálenější tyče a domácí zadák hlavičkou nedal Hrubému šanci - 1:0.

Parádní výkon domácího gólmana

Hosté mohli záhy srovnat: Vatajelu rozehrál rohový kop, jenže Břečkovu hlavičku skvěle vyrazil Fryšták! Severočeši měli drželi míč a diktovali tempo hry, jenže domácí borci svědomitě bránili a do vyložených příležitostí hosty pouštěli jen výjimečně. A když se po půlhodině octl ve vyložené pozici po standardní situaci Holeš, Fryšták opět tasil skvělý zákrok.

Klokani při ojedinělých výpadech nebyli nebezpeční. Když už se dokázali dostat do blízkosti pokutového území, chyběla v klíčovém okamžiku přesnější přihrávka. Přesto mohli domácí vedení navýšit, když si Vacek navedl míč z levé strany od postranní čáry až na hranici pokutového území, ale jeho střela šla těsně nad branku.

V závěru poločasu se pak Pražané zoufale bránili při sérii čtyř rohových kopů. V poslední minutě před odchodem do šaten zůstal na malém vápně zcela volný jablonecký obránce Holeš, ale jeho gólovou ránu skvostným reflexivním zákrokem zastavil Fryšták.

Jablonec převahu nevyužil

Po pauze měl Jablonec souvislou převahu. A rychle mohl vyrovnat, jenže Jovovičův pokus z úhlu stačil za cenu rohového kopu zablokovat Pokorný. Nebezpečnou ránu zpoza velkého vápna pak vyslal Vatajelu, ale Fryšták byl u levé tyče včas a balon zkrotil.

Severočeši se kombinační hrou snažili proniknout do zformované obrany Klokanů, kteří však statečně odolávali. A dvacet minut před koncem mohli náskok navýšit, když po akci Vacka s Bartkem přihrával Vaníček na volného Reitera, jenže útočník Klokanů měl míč na dlouhou nohu a střílel slabě.

Jablonec měl sice drtivou převahu, ale v blízkosti pokutového území domácích si počínal příliš komplikovaně. Už v nastavení měl však přeci jen vyrovnání na kopačce Kubista. Po centru Trávníka z levé strany Břečka sklepl balón do ideální palebné pozice pro střídajícího spoluhráče, ale jeho rána těsně minula pravou tyč Fryštákovy branky.

Jablonec končil bez bodu po sérii pěti zápasů bez porážky. Severočeši v Ďolíčku potvrdili, že poslední venkovní zápasy jim nevychází. Už popáté v řadě totiž na půdě soupeře nedokázali skórovat.

29. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - FK Jablonec 1:0 (1:0)
Branka: 15. Bartek. Rozhodčí: Ardeleanu - Pelikán, Horák. ŽK: Bartek. Diváci: 4079
Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka, Šmíd, Pokorný - Dostál, Jindřišek, Vacek, Bartek - Reiter (83. Ljovin), Nečas (34. Hilál, 63. Koubek), Vaníček. Trenér: Hašek.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Břečka, Sobol - Jovovič, Trávník, Hübschman, Považanec (84. Kubista), Vatajelu (74. Kratochvíl) - Doležal (71. Chramosta). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: