Hlavní obsah

Olomouc - Teplice 2:0Hanáci se před posledním kolem přiblížili skupině o titul

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Plšek 1 : 0
70. Houska 2 : 0
Záznam online reportáže

Fotbalisté Olomouce v 29. kole doma porazili 2:0 Teplice a před posledním zápasem základní části první ligy je dělí pouhé dva body od příček zajišťující účast ve skupině o titul. Severočeši, o jejichž porážce rozhodly góly Jakuba Plška a Davida Housky, naopak můžou spadnout do bojů o záchranu.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Olomoučtí fotbalisté se radují z gólu - na snímku jsou Milan Lalkovič, Šimon Falta, autor gólu Jakub Plšek a David Houska.

Článek
Fotogalerie

Po vlažném úvodu jako první zahrozili hosté, ale Hosta z úrovně penalty vystřelil vysoko nad. Poté převzali otěže zápasu domácí. Střela Lalkoviče byla sražena na roh, Sladký ve 21. minutě trefil tyč a po půlhodině hry po rychlém brejku a přečíslení dopadl stejně Lalkovič.

Gólu se Sigma dočkala chvíli před přestávkou. Jemelka vybojoval míč, poté přesnou přihrávkou našel mezi obránci Plška, který ranou zpoza vápna prostřelil Grigara. Teplický brankář si vzápětí zavařil špatnou rozehrávkou, ale aktivní Lalkovič ji potrestat nedokázal.

Po přestávce se na první šanci čekalo až do 66. minuty, kdy Lalkovič po průniku obranou trefil tyč. Chvíli na to mohly hosté srovnat, jenže Radosta ve skvělé pozici trestuhodně minul. Dramatickou čtyřminutovku poté zakončil druhý gól Olomouce, o který se tvrdou ranou postaral Houska.

Teplice poté zvýšily aktivitu, ale vytěžili z ní pouze Horovu hlavičku přímo do brankáře Buchty a Radostova střela skončila rohem. Severočeši si tak zkomplikovali závěr základní části, protože před posledním kole je na poslední příčce pro play off o poháry dělí od pásma skupiny o sestup pouhé dva body.

Sigma naopak udělala výrazný krok minimálně k účasti v pohárovém play off, ale před posledním kolem může pomýšlet i na účast ve skupině o titul. Na sedmé příčce ji totiž od šestého Liberce dělí dva body. Olomouc však zakončí základní část na Slavii, zatímco Liberec míří na hřiště předposlední Karviné.

29. kolo první fotbalové ligy:
Sigma Olomouc - FK Teplice 2:0 (1:0)
Branka: 42. Plšek, 70. Houska. Rozhodčí: Dubravský - Fišer, Vodrážka. ŽK: Kalvach - Shejbal, Kučera. Diváci: 3824.
Olomouc: Buchta - Sladký, Beneš, Jemelka, Falta - Kalvach - Zahradníček, Plšek (83. Chytil), Houska, Lalkovič (67. Chvátal) - Yunis (77. Dvořák). Trenér: Jílek.
Liberec: Grigar - Vondrášek, Čmovš, Shejbal, Krob (81. Hošek) - Kučera, Trubač (66. Radosta) - Hora, Žitný (74. Ljevakovič), Hyčka - Kuchta. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: