Hlavní obsah

Nejdřív premiérový gól v české lize, pak hrubka. Bylo to hloupé, kál se plzeňský Pačinda

Byl u všeho podstatného. Radost z toho má však plzeňský útočník Erik Pačinda jen poloviční. Viktorii sice v nedělním duelu v Příbrami premiérovým gólem v české lize zařídil vedení, vzápětí však špatnou přihrávkou poslal domácí do brejku, ze kterého vyrovnal na konečných 1:1 Jan Matoušek.

Foto: Foto FCVP-Martin Skála

Plzeňský útočník Erik Pačinda se raduje z gólu do sítě Příbrami.

Článek

Z gólu bych měl větší radost, kdybychom vyhráli. Chtěli jsme uspět a nahánět Slavii, což se nám na začátku i dařilo. Vedli jsme, jenže pak přišla moje hloupá chyba," povzdechl si Pačinda, který v 31. minutě zblízka dorazil do sítě brankářem vyražený míč po ráně Limberského.

„Dobře jsem se zorientoval, pak už nebylo složité doklepnout míč do branky," doplnila devětadvacetiletá zimní posila ze Slovenska. Notnou chvíli však se spoluhráči žili v nejistotě, jestli gól posvětí videorozhodčí, jenž zkoumal předcházející souboj plzeňského Chorého s jedním z domácích hráčů na polovině hřiště.

Ovšem uběhlo sotva šest minut a Příbramští se po Pačindově chybném pasu hnali v přečíslení do brejku. Vyřešili ho výborně, Matoušek vyrovnal. „Chtěl jsem hru otočit na Davida Limberského, měl jsem to ale dohrát na mojí straně. Byli jsme tam tři na dva, nevím, proč jsem to chtěl otáčet. Hloupá chyba, ze které nás potrestali," smutnil litoval Pačinda.

„Ve druhé půli jsme si chtěli vzít vedení zpátky. Měli jsme tam nějaké centry, v závěru měl šanci Honza Kovařík. Škoda, že se nic neujalo. Jinak bychom měli tři body," dodal muž, který má na kontě čtyři starty za slovenskou reprezentaci.

Reklama

Související témata: