Hlavní obsah

Šampion přistál po vítězném K.O. doma. Nikdy neopouštěj cestu válečníka, vzkazuje

Praha

Zalepené roztržené obočí, obvázaný palec na ruce, to jsou šrámy, které mu připomínají vítěznou bitvu. Na tváři měl ale úsměv, a to i po dlouhém cestování z Japonska. Před pondělní půlnocí dorazil domů zápasník MMA Jiří Procházka, nový šampion polotěžké váhy organizace Rizin FF. Mistrovský pás i více než metrová trofej přiletěla samozřejmě s ním. I když hodiny na Letišti Václava Havla v Praze ukazovaly už úterý a terminál byl liduprázdný, bojovník z Jetsaam Gymu Brno vybalil mistrovský pás i trofej.

Jiří Procházka se vrátil domů s mistrovským pásem a dal první rozhovor na českém území.Video: Sport.cz

 
Článek

„Tak já vám to tedy ukážu," začal Procházka vybalovat svoji novou chloubu, za kterou šel více než sedm let. O víkendu dosáhl historického úspěchu pro české MMA. „Dej mi nožík, ať to ukážeš všechno," rozhodl se rozříznout pouzdro na trofej trenér Jaroslav Hovězák. „Je to doma," usmál se při pózování šestadvacetiletý Procházka, který poté poskytl Sport.cz rozhovor.

A rozpovídal se na celou řadu témat. Prozradil, na co si dával v zápase s Američanem Muhammedem Lawalem pozor, i to, jak vidí svoji cestu válečníka. Odhalil také, jak si cení mistrovského pásu, jak vidí svoji budoucnost, co řešil s organizací Rizin, komu by chtěl být příkladem, jak přijme zvýšený zájem médií. Prozradil rovněž, jak oslavil titul. Tohle všechno uvidíte ve videích.

Oslavy pásu? Pivko, dobroty a vítězné cigárko. Tím to ale nekončí.Video: Sport.cz

"Byl to pro mě zlomový zápas, nikdy neopouštěj cestu válečníka. Jedeme dál, teď to začíná, budou se dít hodně zajímavý věci," řekl také šestadvacetiletý zápasník.

Na svůj největší zápas MMA kariéry přišel s národní vlajkou okolo ramen. Hrdost a touha po vítězství z něj sálala. Dočkal se výhry a loučil se opět s vlajkou. Procházka v neděli vybojoval v Jokohamě na galavečeru organizace Rizin FF mistrovský pás v polotěžké váze do 93 kilo, když porazil Američana Muhammeda Lawala. Soupeře ukončil předčasně ve třetím kole, když ho po sérii úderů poslal k zemi a rozhodčí duel ukončil.

„To, co se Jiřímu Procházkovi povedlo, je určitě zatím největší úspěch českého MMA. Jirka si postupně svojí pílí a dřinou došel až pro pás Rizinu a já věřím, že stejně tak získá i další tituly. Má k tomu všechny předpoklady, jak fyzické, tak hlavně mentální. Právě to, jak dokáže nastavit hlavu do zápasu a jakým způsobem přistupuje k přípravě, ho posunulo mezi opravdovou světovou špičku. Moc mu to přeju a gratuluju jemu i celému týmu," vzkázal mu bývalý zápasník Pepa Gorila Král.

Jen slova chvály měla pro vítěze pětice z českého MMA. Na historický úspěch Jiřího Procházky se valí superlativy. Svůj komentář přidali - Daniel Barták, Michal Hamršmíd, Leo Brichta, André Reinders a David Kozma.

Reklama

Související témata: