Hlavní obsah

Venezuelský fotbalista chtěl napodobit Panenku. Provedení ale zpackal a dostal padáka

Bogotá/Praha

Místo postupu a slávy přišel propadák a vyhození z klubu. Venezuelský fotbalista Brendix Parra se pokusil kopnout penaltu jako legendární Antonín Panenka. V zápase vyřazovací části jihoamerické ligy ale během exekuce totálně selhal, jeho tým byl vyřazen a vedení klubu ho za to vyhodilo.

Venezuelský fotbalista Brendix Parra neproměnil penaltu při závěrečném rozstřelu zápasu v lize Copa Sudoamericana.

 
Článek

Proměnit penaltu tak, jako se to povedlo Antonínu Panenkovi třeba ve finále mistrovství Evropy 1976, chce nervy ze železa. K úspěšnému rozvlnění sítě ikonickým dloubákem je potřeba předvést také dokonalé provedení.

A přesně to se nepovedlo venezuelskému hráči týmu Independiente F.B.C. Brendixovi Parrovi během vyzařovacího zápasu druhé nejprestižnější jihoamerické klubové soutěže Copa Sudoamericana. Brankář domácích La Equidad se po dloubáku sice pohnul směrem k tyči, provedení kopu bylo ale tak tristní, že pro úspěšný zásah stačilo zůstat ležet na brankové čáře a míč do sebe nechat narazit.

Vzhledem k tomu, že se hostům postoupit nepodařilo i vinou zpackanému pokusu Parry, počínáním Venezuelana se začalo zabývat vedení paraguayského klubu. A šéfové se rozhodli hráče vyhodit.

„Správní rada rozhodla o rozvázání smlouvy s Brendixem Parrou kvůli tomu, jakým způsobem kopl penaltu. Kdybychom se kvalifikovali do dalšího kola, každý hráč v týmu by na tom vydělal dost peněz," přišlo vedení s poněkud podivným vysvětlením svého kroku. „Není to lehká situace, ale život jde dál," nechal se slyšet sám nešťastný exekutor.

Reklama