Hlavní obsah

Plzeň - Dukla 4:0Plzeň rozstřílela Duklu, ta padá do propasti

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Procházka 1 : 0
36. Kopic 2 : 0
40. Kopic 3 : 0
90. Hořava 4 : 0
Záznam online reportáže

Plzeň

V nadsázce, v suchém triku dokráčeli fotbalisté Plzně k vítězství 4:0 nad Duklou. Nikterak neoslnili, ale hotovo měli po první půli, kdy vedli o tři góly. První obstaral Procházka, zbylé dva Kopic. V závěru pak výhru přikrášlil střídající Hořava. Viktoria tak před startem nadstavby ztrácí na vedoucí Slavii nadále čtyři body, na třetí Spartu má náskok 11 bodů. Naopak situace Dukly po dalším pádu je kritická, na předposlední Karvinou už má manko devíti bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský záložník Jan Kopic

Článek

Hned první střela v zápase mezi tyče, když Procházkova tečovaná rána zaplula do sítě. Rada byl bezmocný, na nečekanou změnu směru nemohl reagovat. Následující pasáž se na trávníku nedělo nic zajímavého, míč v moci měli jen o něco víc hosté. Až v 22. minutě domácí podnikli útok do otevřené obrany Dukly. Na jeho konci Kovařík báječně uvolnil Kopice, který ovšem zakončil zbrkle. Vzápětí na něj navázal Chorý, který netrefil odkrytou branku.

Kopic si ale nakonec za svoje zaváhání vzal odpustek, když v 36. minutě zařídil viktoriánům dvougólový náskok. Nejprve u postranní čáry vybojoval míč, předal ho Kovaříkovi, který mu ho vrátil před prázdnou branku.

Hořava pečetil výhru v nastavení

Pro reprezentačního záložníka to byl první gól od svého návratu po zranění. Natolik se mu to zalíbilo, že za necelých pět minut zavěsil znovu. Tentokrát hlavou. Dukla prvně zahrozila v závěru první půle. Holík pálil z hranice šestnáctky, jeho nepříjemnou přízemní ránu vyrazil Hruška nohou.

Po změně stran po průniku Kopice a patičce Chorého míč proletěl těsně vedle tyče. Na druhé straně se blýskl pohotovou střelou Holenda, který Hruškovi řádně vyprášil rukavice. Domácí mohli přidat další gól Beauguelem, jenž se zjevil sám před Radou. Ten však jeho slabou střelu s přehledem lapil. Nakonec se diváci čtvrtého gólu dočkali, v nastavení se trefil Hořava. Plzeň, která Duklu porazila posedmé v řadě, v základní fázi soutěže v Doosan Areně ztratila pouhé dva body za remízu s Příbramí.

30. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň - Dukla Praha 4:0 (3:0)
Branky: 36. a 40. Kopic, 6. Procházka, 90.+2 Hořava. Rozhodčí: Matějček - Pospíšil, Dobrovolný - Adam (video). ŽK: Hubník - Ďurica. Diváci: 8104.
Plzeň: Hruška - Řezník, Hejda, Hubník, Limberský - Procházka (78. Hořava), Hrošovský - Kopic, Kovařík - Beauguel (86. Pačinda), Chorý (73. Bakoš). Trenér: Vrba.
Dukla: Rada - Ostojič, Ďurica, Souček - Douděra, Doumbia (46. Djuranovič), Hanousek, Miloševič (78. Hadaščok) - Holík (61. González), Holenda, Tetour. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: