Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 1905 1:1Slovácko remizovalo s Bohemians a oba týmy budou hrát o záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Bartek 0 : 1
68. Zajíc 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slovácka v závěrečném 30. kole základní části fotbalové ligy remizovali 1:1 s Bohemians 1905 a oba celky tak čeká nadstavba o udržení v nejvyšší soutěži. Pražany poslal do vedení v prvním poločase David Bartek, za domácí vyrovnal Tomáš Zajíc.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva David Bartek a Antonín Vaníček z Bohemians se radují z gólu, vpravo je brankář Slovácka Matouš Trmal.

Článek

Oba celky potřebovaly k naději na postup do skupiny o Evropskou ligu vyhrát a ofenzivní snaha na nich byla patrná od prvních minut. Ve čtvrté minutě pálil po standardní situaci Franič jen do gólmana hostí, o dvě minuty později se za záda slovácké defenzívy dostal Záviška, ale i Trmal prokázal svoje kvality.

Bohemians sice nastoupili bez zraněného Reitera, ale jejich hru směrem dopředu to nijak zásadně nepoznamenalo. Klokani hýřili aktivitou, pohybem a důrazem a brzy za to byli odměněni.

Nejprve Jindřišek zblízka hlavičkoval těsně vedle, aby pak do střelecké listiny zapsal Bartek. Záviška využil na hraně ofsajdového postavení skuliny na levé straně domácí obrany, prodral se do šestnáctky, ve druhé vlně našel hostujícího záložníka, který otevřel skóre.

Slovácko inkasovaná branka nastartovala do tlaku, který přerušila až poločasová přestávka. Jenže domácím chyběla přesnost finální fáze a zakončení. Ve 30. minutě si uvnitř pokutového území dávali přednost Havlík s Reinberkem, ale míč nakonec netrefil ani jeden. Ve 40, minutě zase pálil Kalabiška jen do připravného Fryštáka.

Domácí vrhli po změně stran všechny síly do útoku. V 50. minutě po Juroškově centru ze standardní situace hlavičkoval Reinberk, ale Fryšták jeho pokus chytil. O pět minut později Havlík nahrál jen na paty unikajícímu Zajícovi.

Bohemians vycházeli ze zabezpečené obrany a ze snahy o rychlé protiútoky. Jejich jednoduchá kombinace a přímočarost pro ně generovala střelecké příležitosti Na sklonku šedesáté minuty se v nich dvakrát ocitl Puškáč, ale ani jednou neuspěl.

Slovácko se přesto dočkalo vyrovnání. Havlík v 68. minutě vysunul Hološka, který poslal míč na lépe postaveného Zajíce, jehož střela za pomoci tyče skončila v síti.

Zápas tak dostal nový náboj, každý další gól na obou stranách mohl znamenat posun do skupiny o Evropskou ligu a definitivní zahnání sestupových starostí. Krátce po vedoucím gólu trefil domácí Reinberk tyč a odražený míč skončil v náručí Fryštáka.

Honba za možným "zlatým" gólem pokračovala. Velmi blízko k němu měl v 83. minutě Hůlka, ale hlavičkou trefil jen břevno. Další velké šance měli rovněž hostující Hilál a Bartek, ale v hektickém závěru už se skóre nezměnilo.

30. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:1 (0:1)
Branka: 68. Zajíc - 22. Bartek. Rozhodčí: Dubravský - Mokrusch, Hájek. ŽK: Hofmann - Bartek, Pokorný. Diváci: 4264.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Franič, Reinberk (88. Harba)- Daníček (23. Kalabiška), Havlík - Diviš (63. Hološko), Janošek, Navrátil - Zajíc. Trenér: Svědík.
Bohemians 1905: Fryšták - Hůlka, Krch, Pokorný - Dostál, Jindřišek, Vacek (90. Šmíd), Bartek - Záviška, Puškáč (67. Hilál), Vaníček (74. F. Hašek). Trenér: M. Hašek.

Reklama

Související témata: