Hlavní obsah

Teplice - Příbram 0:0Teplice remizovaly s Příbramí a získaly jistotu záchrany

Teplice

Fotbalisté Teplic remizovaly v závěrečném 30. kole základní části první ligy s Příbramí bez branek. Severočeši udrželi desáté místo v tabulce, které znamená jistotu záchrany a jako poslední zaručuje účast v prostřední nadstavbové skupině o Evropu. Nováček z Příbrami zůstal na čtrnácté pozici dva body před patnáctou Karvinou a 11 bodů před poslední Duklou. Nervózní duel přinesl jen minimum šancí na obou stranách.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Teplice mají jistotu záchrany.

Článek

Zápas byl velmi důležitý pro obě mužstva. Příbramští hrají na rozdíl od Teplic většinu sezony s hrozbou sestupu a možná právě proto působili klidněji a odvážněji.

V prvním poločase se dvakrát tlačili do velkých šancí. V 17. minutě ale Mingazov pálil z voleje mimo a největší příležitost zahodil Polidar, který nezvládl svůj souboj s brankářem Grigarem a promarnil možnost zaznamenat premiérový ligový gól.

Jen dva tisíce fanoušků

Domácí měli před poločasem pouze náznaky šancí, ale k významnému ohrožení Kočího se nedostali. Jen Moulisova dorážka měla vážnější parametry.

Ponurou atmosféru boje o ligové setrvání podtrhla i tristní dvoutisícová návštěva. V 73. minutě mohla mít hrstka fanoušků radost po Horově dorážce, ale brankář Kočí jeho pokus pokryl. Na druhé straně se mohl prosadit střídající Voltr, ani on však bezbrankové skóre nezlomil.

Tepličtí bodovali po třech porážkách za sebou a remíza jim nakonec stačila k udržení desítky. V semifinále nadstavbové skupiny o Evropu je čeká dvojutkání s Mladou Boleslaví. Příbram venku bodovala po pěti duelech a k třinácté Opavě se před pětizápasovou skupinou o záchranu přiblížila na dva body.

30. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - FK Příbram 0:0
Rozhodčí: Marek - Paták, Dresler. ŽK: Hrob, Shejbal, Moulis - Soldát, Tregler. Diváci: 2203.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob - Hyčka, Ljevakovič, Kučera, Moulis (69. Žitný) - Jindráček (89. Hošek), Hora. Trenér: Hejkal.
Příbram: Kočí - Nový, Chaluš, Tregler, Antwi - Polidar (83. Jablonský), Soldát, Květ, Mingazov (73. Voltr), Rezek (90. Kodr) - Matoušek. Trenér: Nádvorník.

Reklama

Související témata: