Hlavní obsah

Na Šuralovu tragickou smrt reagovali bouřlivák Limberský i slavná Barcelona

Praha
Aktualizováno

Fotbalový svět je v šoku z nečekaného úmrtí českého reprezentanta Josefa Šurala, který v Turecku nepřežil nehodu minibusu, v němž cestoval spolu s částí týmu. K tragické nehodě českého reprezentanta se na sociálních sítích vyjadřují nejen fanoušci, hráči a tuzemské kluby, ale věnují se mu i přední zahraniční média. Soustrast pozůstalým vyjadřují třeba i semifinalisté Ligy mistrů FC Barcelona nebo Ajax.

Foto: Profimedia.cz

Josef Šural tragicky zahynul.

Článek

Rivalita stranou. Ať už jde o slávisty, sparťany, či hráče a příznivce jakéhokoli jiného klubu, ti všichni jsou v šoku a truchlí nad nečekanou ztrátou teprve osmadvacetiletého fotbalisty, který po sobě navíc zanechal manželku a dvě dcery, přičemž té mladší nejsou ještě ani tři měsíce.

Děsivá událost zasáhla celý fotbalový svět. Upřímnou soustrast vyjádřili na Twitteru třeba brankáři Petr Čech, Loris Karius nebo Iker Casillas. "Smutné zprávy. Odpočívej v pokoji, Josefe Šurale," napsala dlouholetá opora Realu Madrid, nyní nastupující v barvách Porta na svůj Twitter.

„Moje myšlenky jsou se všemi z klubu a s jeho rodinou," napsal německý gólman Karius, který je v současnosti ve službách Besiktasu.

Mezi těmi, kteří na sociálních sítích truchlí nad Šuralovým úmrtím, jsou samozřejmě i jeho bývalí spoluhráči. „Je to hrozná tragédie a nemůžu tomu uvěřit," píše Lukáš Vácha na svém Instagramu. „Budeš mi a nám všem strašně chybět, Pepíku," pokračuje sparťanské číslo 6.

„Kamaráde, moc Ti děkuji za všechno, co jsi pro mě udělal a jak jsi mi pomohl. Bylo mi ctí hrát po tvém boku," napsal obránce pražské Slavie Vladimír Coufal, který se Šuralem strávil několik let v libereckém Slovanu.

„Osud je někdy krutý..." je zdrcen i Michal Kadlec, bývalý spoluhráč Šurala ze Sparty. „Nemám slov... Nikdy nezapomenu, Šury," uzavírá.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Osud je někdy krutý...😥😥😥 nemám slov... nikdy nezapomenu Šury ... R.I.P. 🙏🏻🕯

Příspěvek sdílený Michal Kadlec (@michal_kadlec3),Dub 28, 2019 v 11:38 PDT

A přidávají se další a další současní i bývalí hráči z různých klubů. Třeba bývalí spoluhráči ze Sparty Rio Mavuba, Marek Matějovský, Eldar Čivič nebo Bogdan Vatajelu. Kondolovali také reprezentant Daniel Pudil a trenér David Holoubek.

„Na můj jediný gól v repre jsi mi nahrál ty," vzpomíná Limberský

Svou hlubokou lítost nad smrtí českého fotbalisty však vyjadřují nejen současní či bývalí hráči Sparty a Liberce, ale i rivalové - třeba i známý bouřlivák David Limberský.

„Na můj jediný gól v repre jsi mi nahrál ty," napsal levý obránce plzeňské Viktorie. „V tento moment jsou fotbalové výhry a prohry malicherné... Drž se tam nahoře."

Foto: Instagram: David Limberský

Takto se vyjádřil ke smrti Josefa Šurala David Limberský na svém Instagramu.

A smutní nejen jednotlivci, ale celé české kluby. Slovan Liberec, ve kterém Šural strávil několik let, se rozhodl uctít památku svého bývalého hráče minutou ticha před sobotním duelem proti Slavii.

Zbrojovka Brno, jíž byl Šural odchovancem, pak na reprezentanta vzpomíná na svém Twitteru.

„Šury, nikdy na tebe nezapomeneme!" napsala na svůj Twitter pražská Sparta, v jejíchž barvách Šural nastupoval před odchodem do Turecka.

Právě Sparta také v podloubí svého stadionu na Letné vytvořila pietní místo, na kterém mohou fanoušci na Josefa Šurala zavzpomínat.

Kondolovali ale i rivalové letenského klubu, včetně těch největších.

„Upřímnou soustrast rodině i všem přátelům v této těžké chvíli..." píše na svém Twitteru Slavia. „I nás tato tragédie velmi zasáhla," uvedla plzeňská Viktoria.

Přidaly se i další kluby, třeba Jablonec, Zlín nebo Teplice. „Tady jde fotbal úplně stranou. Jde o obrovskou tragédii a my bohužel můžeme jen vyjádřit upřímnou soustrast rodině a přátelům," napsal klub ze Stínadel.

„Je to velká tragédie a ztráta, která zasáhla i nás. Další slova jsou zbytečná," uvedl Zlín.

Svoji soustrast pak kromě českých vyjádřily i některé přední evropské celky. „Sdílíme vaši bolest," píše FC Barcelona na turecké mutaci svého Twittteru.

„Naše myšlenky jsou s rodinou Josefa a všemi, kteří jsou s klubem propojeni," uvedl Ajax. Mezi kondolujícími se samozřejmě objevují i přední turecké kluby Galatasaray, Fenerbahce i Besiktas. V dnešních dvou zápasech turecké ligy vzpomněli hráči Šuralovy památky.

Před duelem Konyasporu s Galatasarayem vyběhli na plochu hráči obou týmů s obřím bannerem, na němž byl vedle Šuralovy fotografie nápis "Alanyaspore, jsme s tebou". Cedule se stejným nápisem měla i řada fanoušků v hledišti. V utkání Malatyaspor - Kasimpasa si zase několik hráčů domácího celku při rozcvičování obléklo tričko s portrétem českého reprezentanta.

Reklama