Hlavní obsah

Pastrňákovi se v posledních duelech nedaří. Kouč ho zařadil až do třetí formace

Hokejisty Bostonu čeká v úterý třetí duel čtvrtfinálové série play off NHL proti Columbusu Blue Jackets za vyrovnaného stavu 1:1 na zápasy. Kouče Medvědů Bruce Cassidyho zřejmě trápí uvadající forma českého forwarda Davida Pastrňáka, s níž se rozhodl vypořádat pomocí přestavby útočných formací. Pastrňáka tak přeřadil až do třetí lajny. Havířovskému rodákovi přitom se sedmi body z úvodních devíti duelů play off patří třetí příčka týmové produktivity.

Foto: Greg M. Cooper, Reuters

Pravé křídlo Bostonu Bruins David Pastrňák vede kotouč před obráncem Columbusu Blue Jackets Adamem Clendeningem během prvního zápasu druhého kola play off.

Článek

Tři góly a čtyři asistence. Přesně takovou statistiku má na kontě v právě probíhajícím play off Pastrňák, druhý nejproduktivnější hráč klubu v základní části. Problém tkví v tom, že hvězda Bruins se v posledních pěti duelech trefila do sítě pouze jednou. Její poslední gól navíc padl po šťastném odrazu od nože jeho brusle.

Úspěšnost střelby 8,8 % dává tušit, že k oslnivé formě ze základní části má Pasta v tuto chvíli daleko. Z procentuálního hlediska potřebuje český reprezentant ke vstřelení gólu jednou tolik pokusů. Pastrňák v pondělí s formací číslo tři trénoval a do zápasu by se tak měl postavit vedle centra Charlieho Coylea a Marcuse Johanssona.

Na druhou stranu je potřeba zmínit skutečnost, že třetí formace hraje ve skvělé formě a v sérii s Torontem byla často rozdílovým dílem skládačky v sestavě Medvědů. Coyle má v letošním play off na kontě pět branek a dvě asistence. Johansson jeden gól a tři přihrávky. „Oni hrají skvěle," řekl na adresu nových parťáků Pastrňák. „Jsou to vynikající hráči a funguje mezi nimi chemie. Budu se snažit jim co nejvíce pomoct," bere český útočník svou aktuální pozici s pokorou.

Kouč i zahraniční média se shodují na tom, že Pastrňák řeší situace před brankou špatným způsobem. „Možná, že jsem přihrával, když jsem měl střílet. A když jsem měl přihrávat, tak jsem střílel," je si i on sám vědom příčiny současného trápení.

Reklama

Související témata: