Hlavní obsah

O budoucnosti Kováře už má být jasno, do KHL se ale nevrátí! Kam míří?

Bezprostředně poté, co před dvěma týdny pomohl Plzni k zisku extraligového bronzu, vyhlásil, že v příští sezoně už na západě Čech pokračovat nebude a zamíří do zahraničí. Čekalo se, že se devětadvacetiletý hokejový útočník Jan Kovář vrátí do Kontinentální ligy, jenže podle ruského serveru Sport-Express povedou kroky píseckého rodáka jinam.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Český hokejový útočník Jan Kovář v reprezentačním dresu.

Článek

Za pět let strávených v Magnitogorsku si Kovář udělal v Rusku výborné jméno, vždyť Metallurg s ním v sestavě hned dvakrát vyhrál Gagarinův pohár a Kovář patřil mezi nejlepší hráče soutěže.

Proto nepřekvapilo, že když ohlásil svůj konec v Plzni, začal kolem jeho osoby kroužit nejeden ruský klub. I ty s nejvyššími ambicemi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Útočník Jan Kovář z Plzně a brankář Třince Šimon Hrubec

Jenže Sport-Express v pátek dopoledne přišel se zprávou, že Kovářův návrat do KHL nakonec nedopadne. Šikovný centr by se prý měl stěhovat do Švýcarska, byť jméno klubu ruský server neuvádí.

Kovář na začátku právě skončené sezony bojoval o NHL, když v červenci jako nedraftovaný volný hráč uzavřel roční jednocestnou smlouvu na dva miliony dolarů s NY Islanders. Jenže v přípravě místo v kádru nezískal a klub s ním zrušil kontrakt.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Kovář na srazu hokejové reprezentace.

Následně účastník pěti mistrovství světa ještě usiloval o smlouvu na zkoušce na farmě Bostonu v Providence v AHL, trénoval i s prvním týmem Bruins, ale kýžený kontrakt nakonec neobdržel.

Vrátil se tak do Plzně, s níž postoupil do semifinále play off, v němž Škoda nestačila na pozdějšího vítěze extraligy Třinec. Nyní se Kovář připravuje s reprezentací na mistrovství světa, které v Bratislavě a Košicích začíná přesně za týden.

Reklama

Související témata: