Hlavní obsah

Teplice - Ml.Boleslav 0:8Mladá Boleslav ponížila Teplice osmibrankovým přídělem. Komličenko slavil rekord

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Přikryl 0 : 1
4. Mešanovič 0 : 2
16. Bucha 0 : 3
25. Mešanovič 0 : 4
36. Komličenko 0 : 5
45. Komličenko 0 : 6
82. Takács 0 : 7
86. Takács 0 : 8
Záznam online reportáže

Radek MalinaSport.czPrávo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se mohou těšit na finále skupiny o Evropu. V úvodním duelu semifinálové části totiž Středočeši doslova rozšmelcovali Teplice na jejich půdě. Hostující kanonýr Komličenko navíc dvěma zásahy přepsal historii soutěže, když jako první střelec v dějinách české nejvyšší soutěže nasázel v jediném ročníku šestadvacet branek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Fotbalisté Mladé Boleslavi se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hosté měli famózní nástup. Nutno přiznat, že zejména díky zoufalému počínání obrany Teplic, která nechávala soupeři stejně volného prostoru, kolik ho bylo na prázdných tribunách.

Už po devětapadesáti vteřinách totiž po přihrávce Komličenka posunul Mešanovič patičkou míč do pokutového území k Přikrylovi tísněnému Vondráškem, ale hostující kapitán přesto zamířil přesně k tyči - 0:1. Zanedlouho se pak Bucha obtočil ve velkém vápně kolem Kučery a naservíroval míč na malé vápno proti noze Mešanovičovi pálícímu neomylně - 0:2.

Domácí pak mohli korigovat, jenže Vondrášek z malého vápna ve stoprocentní příležitosti pálil vysoko nad. Vzápětí pak Severočeši předvedli další zoufalství po rohovém kopu před Šedou, kdy s nabídnutou standardní situací naložili tak zoufale, že se řítili tři hostující hráči na samotného Grigara: po přihrávce od Jugase uklidil Bucha míč přesně k tyči.

Řádění hostů pokračovalo

Tepličtí nebyli schopni jakkoliv reagovat. V ofenzivě byli nuloví, v defenzivě zoufalí. Komličenko mohl záhy náskok hostů navýšit, ale v tutové šanci trefit jen tyčku. Vzápětí však Mešanovič střelou z úhlu nasadil jesle Grigarovi a Středočeši juchali nad čtyřbrankovým náskokem.

Frustraci domácích borců dokumentoval zákrok Shejbala, který sestřelil na polovině soupeře Komličenka a po červené kartě mířil předčasně do sprch. Právě vyloučený borec o pár desítek vteřin dříve srazil v pokutovém území Hubínka a ruský kanonýr zařídil z pokutového kopu pátou branku. Šlo o pětadvacátou trefu Komličenka v probíhajícím ročníku, čímž vyrovnal gólový rekord Davida Lafaty ze sezony 2011/12.

Těsně před poločasem pak ruský borec ještě parádně zakončil pas Přikryla z levé strany a domácí tak šli do šaten s potupným šestibrankovým přídělem po pětačtyřiceti minutách.

Další dva góly zajistil Takács

Po obrátce už rozhodnutý duel neměl takové tempo. Přesto mohli hosté náskok navýšit, ale Mešanovičovu ránu zastavilo břevno. Nicméně po rohovém kopu Mareše se opět předvedla obrana Teplic, která nechala na malém vápně zcela nehlídaného Takácse mířícího hlavou přesně k tyči.

Potupa Severočechů však ještě nebyla dokonána, protože Takács zanedlouho po Marešově centru z levé strany přidal osmou branku. Středočeši tak vyrovnali rekordní rozdíl v tuzemské nejvyšší soutěže ze sezony 1995/96, kdy Slavia porazila Uherské Hradiště 9:1. Odveta 12. května ve středočeském městě bude pouhou formalitou.

Nadstavba první fotbalové ligy - semifinále skupiny o Evropu, první zápas:
FK Teplice - FK Mladá Boleslav 0:8 (0:6)
Branky: 4. a 25. Mešanovič, 36. z pen. a 45. Komličenko, 82. a 85. Takács, 1. Přikryl, 15. Bucha. Rozhodčí: Ardeleanu - Pelikán, Novák. ŽK: Žitný, Shejbal, Ljevakovič - Hájek. ČK: 40. Shejbal. Diváci: 2107.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jeřábek, Shejbal, Krob - Ljevakovič, Kučera - Hora, Žitný (42. Hošek), Moulis (32. Hyčka) - Jindráček (77. Trubač). Trenér: Hejkal.
M. Boleslav: Šeda - Křapka, Jugas, Hájek, Fulnek - Wiesner (73. Mareš), Bucha (46. Takács), Hubínek, Přikryl - Komličenko (65. Mašek), Mešanovič. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: