Hlavní obsah

Sparta - Baník 3:0I do finálové skupiny vstoupila Sparta pod Horňákem vítězně, takže si upevnila třetí příčku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
29. Drchal 1 : 0
51. Karlsson (penalta) 2 : 0
90. Hložek 3 : 0
Záznam online reportáže

Praha

I druhý zápas pod vedením dočasného trenéra Michala Horňáka fotbalová Sparta zvládla a do finálové nadstavbové skupiny vstoupila výhrou. Nad ostravským Baníkem vyhrála v duelu, v němž na úvod uctila památku tragicky zesnulého Josefa Šurala, stejně jako v předhozím střetnutí v Opavě 3:0, takže si upevnila třetí příčku a bude do neděle čekat, zda tříbodovým ziskem zvýšila náskok před Jabloncem nebo zda umazala něco z manka na druhou Plzeň.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují Karlssonův gól proti Baníku.

Článek
Fotogalerie

Paráda, jakou nahrávku švédský legionář Karlsson vymyslel. Ještě větší, s jakou přesností ji Drchalovi mezi ostravským obránci poslal. Však také letenský stadion mu minutách naplněných pietou a smutkem nadšeně zabouřil. Aby ne, když domácí mladík dostal třetí ligovou trefou v kariéře Spartu do vedení.

Vzhledem k předchozím i následným šancím zaslouženého, i když pravdou je, že se jich v zajímavé partii rodilo o samého začátku dost a dost. Karlsson s Haškemn se cpali hned v úvodu do dvou v rychlém sledu, ale Stronati jim opakovaně snažení pokazil. A když už se Hašek v 8. minutě přece jen dostal k první přímé střele na ostravskou bránu, byl na místě Laštůvka.

Ale i hosté mohli hořekovat. Nejdřív Kuzmanovič, ale po vedoucím gólu Drchala ještě víc Diop, který mohl promptně vyrovnat. Heča mezi tyčemi Sparty se však skvělým zákrokem. Šest minut před přestávkou předvedl ještě jeden a stejně brilantní. To když se ho pokusil Jánoš chytře přeloboval, ale Heča si počínal stejně chytře. Jánošův úmysl totiž vystihl a balon mířící pod břevno vytáhl.

Baník musely oba momenty moc a moc mrzet, neboť hned po přestávce dostal druhý gól.

Sparta si ovšem musela dvě minuty počkat, než sudí Královec usoudil, že po Fleišmanově faulu na Hložka měl penaltu přece jen pískat. Nápověda od videa ale ex post přece jen zafungovala, takže Karlssonovi se nabídla možnost přidat k asistenci i gól.

S přehledem ji využil a domácím se od té chvíle hrálo samo sebou mnohem lépe. A kdyby sedm minut nato neskončila Drchalova rána na břevně, mohla to být hotová idyla.

A ona to idyla vlastně i tak byla, protože Baník odmítl zápas alespoň zdramatizovat. Nejdřív totiž promarnil velkou příležitost Diop, který sám před Hečou pálil jen do něho, sedm minut po něm trefil Jánoš pouze tyč.

Tím ovšem Baník své možnosti vyčerpal a navzdory veškerému snažení už na zdramatizování zápasu neměl síly, fotbalový kumšt, ba ani štěstí.

Ba naopak, v nastaveném čase inkasoval potřetí. Mladík Hložek si po sólu střídajícího Kangy troufnul udělat o dvacet let staršímu brankáři Laštůvkovi kličku a do prázdné brány přidal třetí gól.

Sparta tak v letošní sezóně porazila Baník i dotřetice. A tentokrát nejvyšším rozdílem.

Sparta Praha - Baník Ostrava 3:0 (1:0)
Branky: 29. Drchal, 51. Karlsson z penalty, 90.+4 Hložek. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Hájek - Orel (video). ŽK: Costa, Sáček. Zahustel - Procházka. Diváci: 11 423.
Sparta: Heča - Zahustel, Radakovič, Costa, Hanousek - Karlsson (74. Čivič), Frýdek, Sáček, Hašek (82. Kanga), Hložek - Drchal (89. Chipciu). Trenér: Horňák.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera (76. Bolf), Procházka, Stronati, Fleišman - Fillo, Jirásek, Jánoš, Holzer - Kuzmanovič (66. Hrubý), Diop (73. Šašinka). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: